15 / 08 / 2022


Laura Codruța Kovesi revine în forță în România – operațiune mamut a Parchetului European la Timișoara

Parchetul European, condus de Laura Codruța Kovesi, a declanșat, marți dimineață, în România, cea mai mare operațiune de la înființare….

De redactia , in Internațional , at 03/07/2022

Parchetul European, condus de Laura Codruța Kovesi, a declanșat, marți dimineață, în România, cea mai mare operațiune de la înființare.

Sute de procurori, polițiști și jandarmi fac percheziții la nu mai puțin de 160 de adrese, în încercarea de a destructura o rețea bănuită de fraude cu fonduri europene.
Nu mai puțin de 400 de polițiști, jandarmi și procurori, descind la această oră, la 160 de adrese, în zona Timișoarei. Este vizat un grup infracțional organizat despre care Parchetul European de la Luxemburg susține că ar fi activat de ani buni.

Practic, din 2017, așa-ziși oameni de afaceri ar fi accesat diferite proiecte europene, câteva zeci la număr, sub pretextul că vor investi pe baza acestor finanțări europene în România. Ar fi obținut ilegal fonduri în valoare de aproximativ cinci milioane de euro.
Liderii aceste grupări, afirmă cei de la EPPO, ar fi accesat aceste proiecte, iar apoi ar fi „investit” într-o companie din Austria gestionată tot de ei, care le-ar fi eliberat diferite facturi false și astfel s-ar fi obținut banii care ulterior erau retrași de la diferite bancomate și investiți în case, mașini și diferite bunuri de valoare.

După șase luni de investigații, EPPO a ajuns la concluzia că sunt strânse suficiente probe care să confirme, cel puțin în primă fază, aceste bănuieli de fraude cu fonduri europene, așa că au obținut mandatele de percheziții și au descins la casele suspecților.
După finalizarea acestor proceduri extrem de importante, nu mai puțin de 30 de suspecți vor fi aduși la București, vor fi audiați de procurorii Parchetului European la DNA, iar unii dintre ei ar putea să-și piardă, cel puțin temporar, libertatea.

sursa: Pro TV

Comments comments

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: