28 / 01 / 2022


La 77 de ani, campion mondial la lupte ~ InfoPrut

Mihail Malear este basarabeanul care la cei 77 ani ai săi a devenit pentru a opta oară campion mondial la…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 30/11/2020

Mihail Malear este basarabeanul care la cei 77 ani ai săi a devenit pentru a opta oară campion mondial la sambo printre veterani, notează TVR Moldova.

Bărbatul își trăiește a doua tinerețe pe salteaua de lupte și a demonstrat o data în plus că vârsta nu este un obstacol în faţa performanţelor sportive. Recent, s-a întors acasă cu medalia de aur, câştigată la Campionatul Mondial de Sambo printre veterani, care s-a desfăşurat în capitala Belarusului, Minsk.
„M-am dus, am luptat, am câştigat şi am devenit campion mondial pentru a opta oară. Mie îmi place, asta-i viaţa mea, eu cu asta trăiesc. Eu dacă n-am să lupt şi n-am să munces pe covor, eu mor. În suflet eu n-am 77 de ani, în suflet eu am 40 de ani şi mă simt tânăr”, a declarat campionul pentru sursa citată.
Basarabeanul recunoaşte că din cauza pandemiei i-a cam fost frică să meargă la Minsk, însă n-a putut rata evenimentul pentru care s-a antrenat asiduu în acest an. Astfel, Mihai a fost cel mai vârstnic participant al turneului din Belarus.
„Mai în vârstă ca mine n-a fost niciunul. Au fost doi de 72 de ani, la 77 de ani eu am fost unicul. Când i-am aruncat eu pe ei, toţi spuneau acolo şi ruşii şi ucrainenii şi din Azerbaidjan, toţi îmi spuneau: draconul moldovenesc, zmeu”, a spus mândru bărbatul.
Efortul şi-a spus cuvântul, iar Mihail Malear a reuşit să devină pentru a opta oară campion mondial la sambo printre veterani. Anterior a obţinut acelaşi număr de medalii de aur atât la Campionatele Mondiale, cât şi la cele Europene de judo.
La 77 de ani, atletul din Republica Moldova are o forţă fizică de invidiat. Execută peste 20 de tracţiuni la bara fixă şi ridică de la piept haltere ce depăşesc greutatea de 100 de kilograme.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: