24 / 02 / 2024


Kalinin, lăsat fără cetățenia R. Moldova, amenință Chișinăul cu invazie rusească

By redactia , in Actualitate Internațional , at 04/12/2023

Alexandr Kalilin, căruia președintele Maia Sandu i-a retras recent cetățenia Republicii Moldova, amenință din nou Chișinăul cu un război.
Fostul șef de partid din Republica Moldova, stabilit la Moscova, a anunțat vinerea trecută, prin intermediul agenției de presă rusești „Ria Novosti”, despre formarea unui pluton internațional de soldați care ar urma să lupte în Ucraina, dar pe viitor – și în Republica Moldova, transmite presa de la Chișinău.
Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) din R. Moldova anunță că s-a autosesizat în urma declarațiilor făcute de Kalinin și l-a citat pe acesta pentru audieri, „în vederea atribuirii statutului procesual-penal”.
Menționăm că Alexandr Kalinin mai are un dosar la PCCOCS pentru propagarea războiului Rusiei împotriva Ucrainei. Acesta a apărut în mai multe filmulețe video pe rețelele de socializare purtând uniformă militară cu însemnele Uniunii Sovietice sau cu simbolurile războiului lansat de Rusia în Ucraina (litera „Z”, de exemplu), fiind înarmat și amenințând inclusiv R. Moldova cu războiul.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *