13 / 07 / 2024


Justiția îl iartă – Un procuror acuzat că fura bani şi bijuterii depuse ca probe în dosare, achitat de judecători – Gazetarii.ro – Stiri și Analize din România. Informații de Încredere

By editor , in Actualitate , at 17/11/2023

Adrian Flavius Cristea, un procuror din Craiova acuzat că a furat bani şi bijuterii depuse ca probe în dosare în care erau cercetaţi traficanţi de droguri, a fost achitat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Conform deciziei instanţei, Flavius Cristea a fost achitat pentru infracţiunea de abuz în serviciu în formă continuată, „întrucât fapta nu este prevăzută de legea penală”, iar pentru infracţiunea de sustragerea sau distrugerea de înscrisuri, el a fost achitat „întrucât nu există probe că inculpatul a săvârşit infracţiunea”, relatează Agerpres.

Decizia poate fi atacată de Parchetul General în termen de 10 zile.

Cazul a fost instrumentat de Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ), între timp desfiinţată, iar acuzaţiile se referă la perioada în care Flavius Cristea a lucrat la DIICOT Craiova, având de instrumentat dosare de trafic de droguri. Ulterior, Flavius Cristea s-a transferat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova.

După ce efectuau percheziţii la traficanţi de droguri, poliţiştii îi înmânau procurorului sume3le de bani găsite în locuinţele traficanţilor, fără a fi întocmit un proces de predare – primire. Flavius Cristea oprea pentru el o parte din bani, fiind cunoscut ca un împătimit al jocurilor de noroc – conform unor alte acuzaţii ale anchetatorilor.


Photo of Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.

 » Citeste mai mult

Comentarii