19 / 06 / 2021


Județul Caraș-Severin este locul unde fermierii nu se tem niciodată de secetă

Fermierii din Caraș Severin spun că, de obicei, nu au probleme cu seceta, în agricultură, așa cum a fost și…

De redactia , in Actualitate Flux de Știri , at 08/03/2021

Fermierii din Caraș Severin spun că, de obicei, nu au probleme cu seceta, în agricultură, așa cum a fost și în 2020, când culturile din întreaga țară au fost devastate din cauză că nu au fost ploi.

Anul trecut, în Caraș Severin, nu a fost nicio cultură calamitată și prin urmare, la direcția agricolă, nu a fost înregistrată nicio cerere pentru despăgubiri. În timp în zona de vest, în Timiș și Arad și în restul țării, agricultura a avut mult de suferit din cauza lipsei apei.

Iosif Marius Zarcula, șeful serviciului Inspecții, din cadrul Direcției Agricole Județene Caraș Severin, spune că principala provocare în agricultură rămân întotdeauna condițiile meteo, determinate de schimbările climatice care bagă în sperieți an de an fermierii.

”Niciodată nu știi ce poate apărea. Schimbările vin de la o zi la alta și chiar de la o oră la alta. De fapt fermierii au multă experiență acumulată în cei 31 de ani de când cei mai mulți fac agricultură și știu cum să facă față problemelor. Ei stiu ce tehnologii și tratament să aplice. Vreau să spun că nici probleme cu bolile și dăunătorii nu am avut nici în 2020, dar nici în acest moment. Arăturile pentru culturile de primăvară au început și decurg bine”, a mai subliniat Iosif Zarcula. Grâul începe să își revină deși în unele zone a fost afectat de gerul de la mijlocul lunii februarie.

Comentarii

comentarii

 » sursa:ziuadevest.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: