18 / 06 / 2024


Josep Borrell: UE va continua să fie solidară cu R. Moldova

By redactia , in Actualitate Internațional , at 21/05/2024

Uniunea Europeană va continua să fie solidară cu Republica Moldova pentru că aparține familiei europene, dar și pentru că Rusia s-a activizat în încercările de destabilizare a acestui stat. Declarații în acest sens au fost făcute de Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Josep Borrell, la finalul reuniunii Consiliului de Asociere R. Moldova – Uniunea Europeană de la Bruxelles.  
Potrivit oficialului european, alegerile prezidențiale și referendumul privind aderarea la Uniunea Europeană care vor avea loc la 20 octombrie sunt foarte importante pentru cetățenii Republicii Moldova. Totodată, el a mai atenționat că Rusia și-ar putea intensifica în acest context războiul informațional și încercările de destabilizare a Republicii Moldova.
„Veți organiza referendumul pentru integrarea R. Moldova în Uniunea Europeană împreună cu alegerile prezidențiale în octombrie. Va fi o oportunitate importantă pentru cetățeni să se exprime vizavi de aspirațiile europene. În același timp ne așteptăm la o intensificare în contextul acestui vot, a interferenței străine, manipulării și dezinformării. Uniunea Europeană continuă să fie solidară cu R. Moldova și facem acest lucru pentru că aparțineți familiei europene, dar și pentru că observăm că Rusia s-a activizat în încercările de destabilizare a statului din exterior, dar și prin folosirea unor forțe interne, locale prin interferență și intimidări politice și economice”, a spus Josep Borrell citat de Radio Chișinău.
Șeful diplomației europene a apreciat determinarea Chișinăului de a avansa pe calea integrării în Uniunea Europeană în pofida provocărilor de ordin intern și extern cu care se confruntă.
„Pe de o parte războiul de agresiune al Rusiei și interferența sa în procesele politice și democratice ale R. Moldova, pe de altă parte rezistența din interior la reforme din partea corupților, care vor avea de suferit de pe urma luptei cu corupția”, a subliniat oficialul european.
La rândul său,

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *