22 / 06 / 2024


Joe Biden a împlinit 81 de ani – Americanii sunt îngrijorați de vârsta președintelui – Gazetarii.ro – Stiri și Analize din România. Informații de Încredere

By editor , in Actualitate , at 24/11/2023

Biden are o stare de sănătate bună, potrivit ultimului său control medical din februarie, dar a vota pentru el înseamnă să pariezi că va rămâne așa, la o vârstă deja înaintată.

Într-un discurs recent ținut în fața muncitorilor din industria auto, președintele american a ridiculizat îngrijorările legate de forța sa fizică și de acuitatea sa mentală.

Democratul este deja cel mai în vârstă președinte din istoria Americii și, dacă va câștiga un al doilea mandat, așa cum intenționează, va avea 86 de ani când va părăsi Casa Albă.

Dar, dacă e să dăm crezare sondajelor, americanii nu sunt încântați de acest pariu.

Un sondaj recent realizat de Siena Institute în șase state americane cheie, și publicat de New York Times, arată că 71% dintre alegători consideră că Biden este prea bătrân pentru a fi președinte.

Doar 39% au spus același lucru despre fostul președinte Donald Trump, care la 77 de ani nu este cu mult mai tânăr. Cu toate acestea, întrebările privind facultățile mentale ale republicanului, favorit în alegerile primare ale partidului său, au crescut în ultima vreme.

Văzând acest sondaj, un fost strateg democrat de rang înalt, David Axelrod, l-a îndemnat pe Biden să se întrebe „dacă vrea să candideze în propriul interes sau în interesul țării”.

Înainte de alegerile din 2020, Joe Biden a redus călătoriile, pe fondul pandemiei Covid-19.

De data aceasta, însă, el va trebui să străbată America în timp ce își asumă responsabilități prezidențiale copleșitoare.

Deși medicul său îl descrie ca fiind „viguros”, nu se poate nega faptul că Joe Biden îmbătrânește. Mersul său este foarte rigid, iar vocea președintelui este adesea o șoaptă greu de auzit.

 » Citeste mai mult

Comentarii