22 / 09 / 2021


JO Tokio: O atletă din Belarus a cerut azil politic. A primit ajutor de la Poliția din Japonia

Distribuie acest articol! O alergătoare de sprint belarusă, Krystsina Tsimanouskaya, anunţă că a fost condusă duminică la aeroport – împotriva…

De redactia , in Internațional , at 01/08/2021

Distribuie acest articol!
O alergătoare de sprint belarusă, Krystsina Tsimanouskaya, anunţă că a fost condusă duminică la aeroport – împotriva voinţei sale -, pentru a se îmbarca într-un avion către Belarus, după ce a criticat antrenorii din ţara sa în timpul Jocurilor Olimpice (JO) de la Tokyo, relatează Reuters.
Krystsina Tsimanouskaya, care urma să participe la proba de 200 de metri pentru femei, luni, declară Reuters că a cerut protecţia poliţiei japoneze, pe Aeroportul Haneda din Tokyo, pentru a nu fi îmbarcată.

”Nu mă voi întoarce în Belarus”, a declarat ea Reuters, într-un mesaj pe aplicaţia Telegram.
Comitetul Olimpic Belarus susţine, într-un comunicat, că antrenorii au decis să o retragă pe atletă de la JO în urma unui aviz medical cu privire la ”starea emoţională şi psihologică” a acesteia.
Un fotograf Reuters a văzut-o pe alegătoare stând alături de poliţişti japonezi.
”Cred că sunt în siguranţă”, declară Krystsina Tsimanouskaya. ”Sunt cu poliţia”, adaugă ea.
Un ofiţer de poliţie de la Aeroportul Haneda a declarat, la rândul său, că se afla împreună cu o atletă din Belarus, la terminalul 3 al aeroportului.
O sursă de la Fundaţia pentru Solidaritate Sportivă belarusă, care susţine atleţi încarceraţi sau îndepărtaţi din cauza opiniilor lor politice, a declarat Reuters că alergătoarea vrea să ceară azil în Germania sau în Austria, luni.
Krystsina Tsimanouskaya cere intervenţia Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), într-o înregistrare video publicată pe Telegram de către Fundaţie.
Un purtător de cuvânt CIO a anunţat că organizaţia a văzut informaţii de presă şi că le studiază, precizând că a cerut clarificări Comitetului Olimpic Belarus.
Preşedintele fostei republici sovietice Aleksandr Lukaşenko conduce Belarusul cu o mână de fier din 1994.
Vizat anul trecut de manifestaţii fără precedent cu privire la condiţiile în care au avut loc ultimele alegeri,

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: