19 / 01 / 2022


Jens Stoltenberg: NATO va ajuta Republica Moldova să-şi modernizeze instituţiile de apărare şi securitate

Alianţa Nord-Atlantică ‘îşi menţine angajamentul de a consolida cooperarea bilaterală şi de a ajuta la modernizarea instituţiilor de apărare şi…

De redactia , in Actualitate Flux de Știri Internațional , at 06/01/2021

Alianţa Nord-Atlantică ‘îşi menţine angajamentul de a consolida cooperarea bilaterală şi de a ajuta la modernizarea instituţiilor de apărare şi securitate ale Republicii Moldova’, a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, după o discuţie telefonică avută marţi cu preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, relatează Radio Chişinău, Agora.md, Deschide.md şi Ziarul Naţional, citate de Agerpres.

Jens Stoltenberg

Într-o postare pe Twitter, Stoltenberg afirmă că a avut o ‘discuţie bună’ cu Maia Sandu, pe care a felicitat-o pentru preluarea mandatului de preşedinte la sfârşitul lunii decembrie.

La rândul său, Maia Sandu i-a mulţumit secretarului general al NATO pentru echipamentul medical trimis ca ajutor Republicii Moldova pentru a limita propagarea epidemiei de COVID-19.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Sandu subliniază că în urma cooperării, inclusiv cu Alianţa Nord-Atlantică, Republica Moldova a reuşit treptat să-şi consolideze parteneriatele externe, să iniţieze reforma în domeniul securităţii şi să înceapă procesul de modernizare a armatei naţionale.

‘Am accentuat priorităţile mele în calitate de preşedinte, în special lupta împotriva corupţiei, precum şi angajamentul de a depune toate eforturile pentru a construi un stat sigur pentru cetăţeni, dar şi previzibil la nivel internaţional’, a subliniat Maia Sandu.

Republica Moldova, a menţionat ea, are nevoie atât de o politică externă activă, cât şi de proiecte de cooperare concrete cu partenerii externi.

Rolul acestor parteneriate este să aducă beneficii cetăţenilor Republicii Moldova, să consolideze instituţiile statului, astfel încât Republica Moldova să devină un stat democratic, cu instituţii funcţionale şi un factor de stabilitate în regiune, adaugă în acelaşi context Maia Sandu.

 » sursa: www.replicaonline.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: