27 / 05 / 2022


Jeff Bezos investeşte 3 miliarde de dolari în promisiunea tinereții eterne

Jeff Bezos investeşte 3 miliarde de dolari în promisiunea tinereții eterne. Provocarea lansată de noul startup al fondatorului Amazon, Jeff…

De redactia , in Internațional , at 22/01/2022

Jeff Bezos investeşte 3 miliarde de dolari în promisiunea tinereții eterne.
Provocarea lansată de noul startup al fondatorului Amazon, Jeff Bezos, Altos Labs: tehnici de „regenerare celulară” care promit să prelungească viaţa „până la 50 de ani”. Bezos investeşte 3 miliarde de dolari în acest starup.
Marii miliardari dau impresia că vor să treacă peste condiţia umană.
CITEȘTE ȘI: Tragedie pe o șosea din vestul țării. Un mort și 6 răniți după ce un microbuz a intrat într-un TIR
Cea mai recentă provocare vine de la Jeff Bezos şi este cea a tinereţii eterne. Fondator şi preşedinte al Amazon, al doilea cel mai bogat om din lume, primul miliardar care a zburat pe orbită, Bezos a anunţat recent un „salt calitativ” în managementul startup-ului său, Altos Labs, care se ocupă de „lupta împotriva îmbătrânirii” şi „regenerarea celulară”.
Altos aparţine lui Bezos din septembrie, dar ieri a anunţat că l-a recrutat în calitate de director executiv pe fostul supermanager farmaceutic Hal Barron, în vârstă de 59 de ani, angajat anterior de multinaţionala britanică GlaxoSmithKline. Mişcarea este însorţită de investiţia a 3 miliarde de dolari în următoarele planuri de cercetare şi dezvoltare.
Cine se va concentra mai presus de toate pe „reprogramarea celulară”, tehnică deja folosită în laborator doar pe celule unice, care efectiv „întinereşte”: pentru unii savanţi aceasta este cheia reală posibilă prelungire a speranţei de viaţă prin înfrângerea bolilor legate de la îmbătrânire, cum ar fi tumorile.
Jeff Bezos a câștigat 81 de miliarde în pandemie
Jeff Bezos îşi doreşte nemurirea: a investit într-o companie care îşi propune să inverseze îmbătrânirea. A câştigat 81 de miliarde în pandemie, dar asta i se pare prea puţin.
Altos, fondat de Bezos cu alţi miliardari, precum rusul Yuri Milner, şi cu fostul director al Institutului Naţional al Cancerului din Statele Unite, Richard Klausner, care va conduce comitetul ştiinţific. Din septembrie, Altos desfăşoară o campanie de recrutare în rândul celor mai respectaţi academicieni, cărora le oferă – potrivit „Times” – „salariile fotbaliştilor”.
Printre aceştia se numără şi biologul Juan Carlos Izpisua Belmonte, care a prezis recent că viaţa ar putea fi prelungită cu „cel puţin 50 de ani”; şi deţinătorul Premiul Nobel pentru Medicină, Shinya Yamanaka, specialist al celulelor stem.
Bezos are acum 58 de ani.
(sursa: Mediafax)
foto: apnews

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: