30 / 07 / 2021


Japonia investește în sănătatea și educația cetățenilor R. Moldova

Patru instituții de învățământ și alte două medicale din Republica Moldova vor realiza proiecte sociale, iar Japonia le va oferi…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 20/12/2020

Patru instituții de învățământ și alte două medicale din Republica Moldova vor realiza proiecte sociale, iar Japonia le va oferi granturi în valoare totală de peste 510 mii de dolari, transmite presa de la Chișinău.

Din ajutorul nerambursabil oferit de Japonia va fi termoizolată clădirea Grădiniței nr.7 din oraşul Râşcani, precum și a Liceului Teoretic „Olimp” din satul Puhăceni, raionul Anenii Noi.
Totodată, vor fi renovate blocurile sanitare şi sistemele de încălzire, de ventilare şi cel electric, vor fi schimbate geamurile la Gimnaziul din satul Mereşeni, raionul Hânceşti. Tot din bani oferiţi de Japonia, vor fi schimbate geamurile şi uşile la Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” din municipiul Cahul.

De asemenea, Japonia va oferi susținere proiectului pentru modernizarea echipamentului medical la Spitalul Clinic de Traumatologie și Ortopedie din Chișinău, dar și a celui de la Spitalul Clinic Municipal „Gheorghe Paladi” din același oraș.
Cele șase granturi vor fi oferite de Japonia în cadrul Programului  „Kusanone”. Acesta a fost lansat în Republica Moldova în anul 2008. În perioada 2008-2020, Japonia a oferit finanţare nerambursabilă, în valoare de peste 5,3 milioane de dolari, pentru 65 de proiecte, dintre care majoritatea sunt în domeniul educaţiei şi cel al sănătăţii.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: