31 / 07 / 2021


Jaf incredibil în subordonatele CJ Bihor: Angajaţi mulţi şi gras plătiţi, din rândurile UDMR şi PSD, care nu au finalizat nici proiecte cu finanţare de la Guvern! (VIDEO)

Bazinele didactice pentru înot din oraşele bihorene, cu care s-a lăudat fosta conducere a Consiliului Judeţean, sunt abia la stadiul…

De redactia , in Flux de Știri Magazin , at 20/11/2020

Bazinele didactice pentru înot din oraşele bihorene, cu care s-a lăudat fosta conducere a Consiliului Judeţean, sunt abia la stadiul de fundaţii, deşi trebuiau finalizate de luni întregi şi au existat bani pentru ele, iar centrala pe biomasă de la Săcueni este defectă de câteva luni în condiţiile în care oricum consuma mai mult decât produce.

Sunt noi dezvăluiri ale actualei conduceri a CJ Bihor, care a descoperit că, în schimb, structurile subordonate ce se ocupau de aceste proiecte erau pline cu clientelă de partid care şi-a luat la timp salariile grase.

Economie de milioane

Preşedintele CJ Bihor, Ilie Bolojan, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, a doua etapă de reorganizare a unor instituţii subordonate, ale cărei detalii le-a prezentat vicepreşedintele Călin Gal, responsabil cu Direcţia Economică, acesta descriind un tablou halucinant în ce priveşte câteva dintre structurile „externalizate”, unde s-au consumat sume mari de bani fără nicio finalitate sau, mai rău, cu rezultate care au produs mari pagube judeţului.

Gal a afirmat că în cele trei săptămâni scurse de la preluarea funcţiei a pregătit rectificarea bugetului CJ existent, prilej cu care a descoperit că „anumite sume au fost alocate spre instituţii în proporţii mult peste cele necesare pentru a-şi desfăşura activitatea”, precum şi pentru structuri care teoretic se ocupau de anumite activităţi care în realitate nu s-au desfăşurat, la  toate fiind necesară reorganizarea.

Rezultatul, a subliniat vicepreşedintele, va fi o economie de 5,85 milioane lei pe anul viitor, care se adaugă celor 1,2 milioane euro economisiţi prin înjumătăţirea angajaţilor din aparatul propriu al CJ.

„Tunsoarea” a doua

Gal a arătat că în a doua etapă de reorganizare a structurilor „satelit” ale CJ au fost vizate aşa numitele Asociaţii de Dezvoltare Intercomunitară, precum Ecoland şi Ecolect,

 » sursa: ebihoreanul.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: