22 / 09 / 2021


Jaf din bani publici: 3 companii municipale înființate de Firea au acumulat pierderi de zeci de milioane de lei

Distribuie acest articol! Consiliul General al Municipiului București (CGMB) votează luni, pe 2 august, desființarea a încă 2 companii municipale. Niciuna…

De redactia , in Actualitate , at 02/08/2021

Distribuie acest articol!
Consiliul General al Municipiului București (CGMB) votează luni, pe 2 august, desființarea a încă 2 companii municipale. Niciuna nu lasă în urmă ceva semnificativ, în afara unor pierderi de zeci de milioane de lei, din banii bucureștenilor.
În plus, va intra în insolvență o altă companie municipală, cu care nici instituțiile din subordinea Gabrielei Firea n-au vrut să lucreze.
Cu mare întârziere, după 9 luni de mandat al lui Nicușor Dan și al coaliției PNL – USR PLUS, holdigul înființat de Firea începe să se prăbușească.
Cimitire București SA este prima dintre companiile municipale pentru a căror dizolvare va vota Consiliul General luni, pe 2 august. Potrivit documentației care însoțește proiectul de hotărâre aflat pe masa consilierilor, această companie municipală e absolut inutilă și n-a făcut decât să toace banii bucureștenilor.
Mai exact, în 2018, compania municipală a primit delegare a serviciului public privind cimitirele și crematoriile umane pentru o perioadă de 5 ani. Or, asta însemna că trebuia să fie singura care execută lucrări și prestează servicii în acest domeniu. Cu toate astea – se mai arată în documentația citată– compania municipală nu și-a făcut treaba în calitate de operator căruia i s-a delegat serviciul public.
În schimb, responsabilă cu toate treburile a rămas tot Administrația Cimitirelor și Crematoriilor Umane (ACCU) din subordinea PMB. Adică tocmai acea administrație căreia compania municipală ar fi trebuit să-i preia sarcinile! Iar ACCU „a subcontractat în mod discreționar părți de lucrări către Compania Municipală Cimitire București (CMCB), încheind 23 de contracte de prestari servicii cu aceasta, la prețuri stabilite arbitrar”, se arată în documentația care însoțește proiectul de desființare a companiei municipale.
Salarii din bani publici au plătit atât Administrația Cimitirelor și Crematoriilor Umane (ACCU), cât și Compania Municipală Cimitire București (CMCB). Sper exemplu,

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: