05 / 07 / 2022


Iunie 2021, cea mai călduroasă lună iunie înregistrată vreodată în America de Nord

​America de Nord a cunoscut în 2021 cea mai fierbinte lună iunie înregistrată vreodată în această regiune, marcată de recorduri…

De Octavian Marius , in Flux de Știri Magazin , at 08/07/2021

​America de Nord a cunoscut în 2021 cea mai fierbinte lună iunie înregistrată vreodată în această regiune, marcată de recorduri excepţionale de căldură în Canada, a anunţat miercuri Serviciul european Copernicus (C3S), potrivit New York Times și Agerpres.

În timp ce o vreme caniculară persistă în vestul Americii de Nord, unde s-au înregistrat numeroase recorduri, „iunie 2021 a fost cea mai fierbinte lună iunie raportată pentru America de Nord” de la începutul măsurilor, a precizat Copernicus într-un comunicat.

Iunie 2021 a depăşit cu 1,2 grade Celsius media pentru perioada 1991-2020, sau cu 0,15 grade Celsius temperatura cea mai ridicată înregistrată în iunie în această regiune, în 2012, a declarat Carlo Buontempo, directorul C3S, făcând o legătură cu valul de caniculă observat în Canada şi o parte a Statelor Unite.

„Aceste valuri de căldură nu apar din neant. Ele se produc într-un climat global de încălzire care le fac mai probabile”, a adăugat colegul său, analistul Julien Nicolas.

„Valurile de caniculă raportate luna trecută în America de Nord, vestul Rusiei şi nordul Siberiei sunt doar ultimele exemple ale unei tendinţe care va continua şi care este legată de încălzirea globală”, a adăugat el.

În timpul valului de caniculă excepţional care a început la sfârşitul lunii iunie, Canada a doborât de mai multe ori recordul său absolut de temperatură, care a fost stabilit în cele din urmă la 49,6 Celsius la Lytton pe 30 iunie.

Acest mic sat situat la 250 km nord-est de Vancouver a devenit simbolul acestei crize: după ce a depăşit recordul istoric de temperatură, a fost cuprins de incendii care au devastat 90% din teritoriul său.

Creşterea şi intensificarea valurilor de caniculă în întreaga lume sunt cele mai clare manifestări ale încălzirii globale,

 » sursa: hotnews.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: