16 / 10 / 2021


Italienii nu vor mai putea merge la locul de muncă fără Certificatul Verde – după 5 zile fără certificat, contractul de muncă se suspendă!

Certificatul verde va deveni obligatoriu la serviciu cel mai probabil din 15 octombrie, pentru toţi angajaţii din sistemul public sau…

De redactia , in Internațional , at 19/09/2021

Certificatul verde va deveni obligatoriu la serviciu cel mai probabil din 15 octombrie, pentru toţi angajaţii din sistemul public sau privat.

Persoanele vindecate de COVID nu vor mai fi nevoite să aştepte 15 zile de la prima doză de vaccin pentru a obţine certificatul verde, ci îl vor obţine imediat după prima administrare.
Contractul de muncă şi implicit salariul se suspendă după 5 zile de acces la muncă fără certificatul verde.
Cel mai probabil, farmaciile vor fi obligate să reducă preţurile pentru testele COVID.

Obligativitatea green pass-ului va fi extinsă şi pentru cei care lucrează în asociaţii de voluntari.
Regiunile din Italia au cerut extinderea valabilităţii testelor de la 48 de zile la 72.
Scopul guvernului italian este acela de a atinge cel puţin pragul de „siguranţă” de 80% din populaţie vaccinată. Prin urmare, premierul Mario Draghi spune despre certificatul verde că funcţionează şi este o soluţie „comodă”.
Astfel, de la jumătatea lunii octombrie, italienii vor trebui să se vaccineze, să aibă un test negativ sau să se fi vindecat de COVID ca să intre în birouri publice şi private.
În Italia, conform datelor guvernamentale, 13,9 milioane de angajaţi au deja certificatul verde, iar 4,1 milioane nu. Măsura ar afecta, aşadar, un total de aproximativ 18 milioane de oameni.

Comments comments

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: