27 / 11 / 2021


Italia: Uşoară îmbunătăţire a situaţiei pandemiei de COVID-19

Situaţia pandemică din Italia s-a îmbunătăţit uşor după săptămâni de restricţii mai severe, au precizat vineri autorităţile sanitare, avertizând însă…

De redactia , in Actualitate Flux de Știri Internațional , at 05/04/2021

Situaţia pandemică din Italia s-a îmbunătăţit uşor după săptămâni de restricţii mai severe, au precizat vineri autorităţile sanitare, avertizând însă că infecţiile scad într-un ritm gradual, informează DPA, citată de Agerpres.

Rata de incidenţă la nivel naţional în ultimele şapte zile a scăzut la circa 232 de cazuri la 100.000 de locuitori pentru intervalul 22-28 martie. În perioada anterioară, s-au înregistrat 240 de cazuri.

Experţii care au luat cuvântul vineri la Ministerul Sănătăţii în cadrul informării săptămânale despre pandemie au spus că sunt în continuare îngrijoraţi de numărul pacienţilor COVID-19 din spitale, care se menţine ridicat.

Începând de marţi însă, şi alte regiuni, inclusiv Veneto, sunt aşteptate să nu mai fie clasificate ca ”zone roşii”, ci să fie încadrate la ”portocaliu”, potrivit sistemului cu mai multe niveluri valabil în Italia, au anunţat surse ministeriale. Cu cât nivelul este mai sever, cu atât restricţiile sunt mai dure.

Regulile pentru zonele roşii se aplică la nivel naţional pe perioada sărbătorilor de Paşte, din 3 aprilie până în 5 aprilie.

În cadrul campaniei de vaccinare, Italia încearcă să se apropie de obiectivul de 500.000 de doze zilnice. Potrivit celei mai recente statistici, au fost administrate 280.000 de doze, a declarat pentru presă ministrul Sănătăţii, Roberto Speranza.

De la debutul pandemiei, autorităţile au înregistrat aproape 110.000 de decese de coronavirus şi peste 3,6 milioane de infectări.

 » sursa: www.replicaonline.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: