19 / 01 / 2022


Irakul emite un mandat de arestare pe numele lui Donald Trump pentru uciderea lui Soleimani | .News

Donald Trump (sursa foto: Twitter / Donald Trump) Un mandat de arestare a fost emis joi pentru președintele Donald Trump…

De redactia , in Actualitate , at 07/01/2021

Donald Trump (sursa foto: Twitter / Donald Trump)
Un mandat de arestare a fost emis joi pentru președintele Donald Trump în legătură cu uciderea unui general iranian și a unui puternic lider al miliției irakiene anul trecut, a declarat justiția irakiană, potrivit Associated Press.
Mandatul a fost emis de un judecător din instanța de anchetă din Bagdad, însărcinat să cerceteze situația dronelor dirijată de Washington, cu care au fost uciși generalul Qassim Soleimani și Abu Mahdi al-Muhandis, a declarat biroul media al curții. Aceștia au fost uciși în afara aeroportului capitalei în ianuarie trecut.
Al-Muhandis a fost liderul adjunct al Forțelor Populare de Mobilizare sancționate de stat, un grup umbrelă compus dintr-o serie de miliții, inclusiv grupuri susținute de Iran, format pentru a lupta împotriva grupului Statului Islamic. Soleimani a condus forța expediționară Quds a Corpului de Gardă Revoluționară din Iran.
Mandatul de arestare era pentru o acuzare de crimă premeditată, care prevede pedeapsa cu moartea. Este puțin probabil să se desfășoare, dar acesta vine simbolic, în zilele în declin ale președinției lui Trump.
Decizia de a emite mandatul „a fost luată după ce judecătorul a înregistrat declarațiile reclamanților din familia lui Abu Mahdi al-Muhandis”, potrivit unei declarații a Consiliului Suprem Judiciar. Ancheta asupra crimelor este în curs, a spus instanța.
Uciderile au declanșat o criză diplomatică și au tensionat legăturile dintre SUA și Irak, atrăgând furia reprezentanților politici șiiți care au adoptat o rezoluție fără caracter obligatoriu pentru a presiona guvernul să elimine trupele străine din țară.
Grupurile susținute de Iran au intensificat de atunci atacurile împotriva prezenței americane în Irak, ceea ce a dus la amenințări de către Washington cu închiderea misiunii sale diplomatice din Bagdad.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: