04 / 12 / 2021


IPS Teodosie se pronunță total împotriva certificatului de vaccinare: Este un măr al discordiei. După vaccin unii au murit iar alții s-au îmbolnăvit din nou. Cum s-au imunizat? Sper că nu vor să ajungă și la Biserică. Libertatea e dată de Dumnezeu

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și…

De redactia , in Flux de Știri Recomandare , at 14/10/2021

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit.

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului a fost invitat marți și a luat parte la o dezbatere publică online cu tema „Certificatul „verde”, între necesitate și constrângere”, organizată de senatoarea Rodica Boanca și la care au participat medici, avocați și reprezentanți ai societății civile. Înaltul ierarh a pledat pentru libertatea de alegere în cazul vaccinării cu serurile experimentale Covid și s-a pronunțat total împotriva condiționării accesului la spații publice de certificatul de vaccinare/vindecare, întrucât aceasta ar împiedica libertatea practicării vieții religioase. ActiveNews a transcris intervenția ierarhului, pentru importanța ei:

Vedeți și Premierul
demis Florin Cîțu, anunț de ultimă oră: Angajații din domeniul
sănătății se vor testa pe banii lor. Certificatul verde va deveni
necesar pentru toate activitățile economice, inclusiv pentru intrarea în
magazine! Proiect trimis la Parlament

„Este un măr al discordiei acest certificat. Dacă se ajunge oamenii să fie discriminați pe acest criteriu. De pildă, eu de ce sunt aici? Sper să nu se impună și la biserică certificatul „verde”! Pentru că orice om are dreptul să vină la biserică. Acest certificat „verde” nu certifică sănătatea sau imunitatea cuiva. Mi s-a părut greșit când erau invitați oameni la vaccin cu afirmația că vin să se „imunizeze”, când după vaccin unii au murit iar alții s-au îmbolnăvit din nou. Păi cum se „imunizează”? Acest termen este forțat, este un termen care n-ar trebui să se folosească, pentru că nu-i realist. 

Am scăpat de dictatura comunistă, avem acum o dictatură medicală și știu că actul medical trebuie să fie liber consimțit. Fiecare om are particularitățile lui. Dacă medicii și marii specialiști au îndoială cu privire la acest vaccin… Eu nu mă exprim ca un specialist în legătură cu vaccinul. Mă refer ca principiu: suntem într-o țară democratică liberă, suntem într-o țară în care Constituția primează? Această obligativitate este împotriva spiritului Constituției și împotriva Libertății în general. Pentru că cel mai mare dar pe care îl au oamenii de la Dumnezeu este Libertatea.

Or, nu poți să silești pe cineva. Iată, există și în această societate a noastră există, uneori, libertatea de a muri, nu numai de a fi sănătos. Noi nu suntem de acord cu sinuciderea,

 » Citește întreg articolul pe www.activenews.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: