13 / 07 / 2024


IPS Teodosie respinge eliminarea plăților cu numerar și planurile Marii Resetări și îl consideră pe CTP demonizat – 60m.ro

By editor , in Actualitate , at 02/11/2023

Într-o intervenție inspirată de har la emisiunea Starea de Veghe de ieri a Adrianei Bahmuțeanu, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Teodosie, s-a pronunțat împotriva „sărbătorii” Halloween-ului și a măsurilor „Marii Resetări”, între care se numără și eliminarea plăților cu bani reali. „40% dintre români nu au card. Banii trebuie să circule în forma lor reală. E bine să existe ambele metode dar nu trebuie discriminați cei care nu au card”, consideră ierarhul BOR. „Oamenii nu trebuie obligați, să li se impună să depindă de bancă. Banca poate bloca banii din diferite considerente și oamenii să sufere”, a spus Arhiepiscopul Tomisului.

IPS Teodosie ne spune să celebrăm Ziua tutoror Sfinților și Moșii de Toamnă, nu Halloween, „un divertisment la modă, foarte periculos pentru copii”.

El a mai explicat și motivul pentru care a acceptat să se urce într-o nacelă pentru a sfinți două cruci aflate pe turla unei biserici din Agigea: dacă ar fi fost coborâte crucile pentru a fi sfințite, ar fi însemnat un efort din partea comunității și a constructorului. „Sunt crescut la munte și nu am rău de înălțime, de aceea am facut un lucru practic și firesc, în siguranță, pentru ca să nu fie coborâte cruciele și apoi puse la loc. Nu-mi pare rău pentru că a fost de folos!”, a apreciat ierarhul.

Explicațiile sale din emisiune le puteți urmări după VIDEO via FB:

În privința asemănării pelerinilor români la sfintele moaște cu „teroriștii Hamas”, după cum s-a exprimat fostul ziarist CT Popescu, IPS Teodosie consideră că este o comparație cel puțin nesocotită. „Noi când mergem la sfintele moaște le sărutăm și ne închinăm sfinților, așa cum foarte frumos a explicat Preafericitul Părinte Patriarh Daniel”, a spus IPS Teodosie.

În ce îl privește pe CTP, ierarhul BOR a apreciat că „Te sperii cand îl vezi – și cum vorbește și cum se exprimă. Săracul este pe dinafară. Nu pot decât să-l compătimesc și să mă rog pentru el să ajungă la adevăr, pentru că este în minciună, iar minciuna prinde mai ușor la oameni, pentru că la minciună te îndemană zeci de demoni.”

În aceeași idee, colateral, ca urmare a unei întrebări a moderatoarei, IPS Teodosie a arătat că Vasile Bănescu se exprimă adeseori nepotrivit, pe limba lui, și că acesta nu poate sa critice ierarhii pentru că nu are rang de ierarh, e doar un civil. „Noi dialogăm, nu criticăm, așa facem în Sfantul Sinod”, a spus ierarhul de la Marea Neagră, considerând și că nu exista „globaliști” în Sfântul Sinod, cum se întreba realizatoare. Ci poate doar pe lângă.

Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie,

 » Citeste toata stirea aici

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *