19 / 01 / 2022


IPS TEODOSIE de neclintit. Întrerupt în timpul slujbei de Poliție, ierarhul BOR a transmis credincioșilor că îi așteaptă pe toți la Peștera Sfântului Andrei. În acest timp „dulapurile” Jandarmeriei și Poliției se războiau cu băbuțele și mămicile cu copii

În timp ce magistrații Tribunalului Constanța respingeau solicitarea Arhiepiscopiei Tomisului de a se permite organizarea pelerinajului de Sfântul Apostol Andrei,…

De redactia , in Flux de Știri Recomandare , at 25/11/2020

În timp ce magistrații Tribunalului Constanța respingeau solicitarea Arhiepiscopiei Tomisului de a se permite organizarea pelerinajului de Sfântul Apostol Andrei, poliția a descins la biserica Sfânta Ecaterina din Constanța, unde slujea chiar Înalt Preasfințitul Teodosie.

Acțiunea a fost regizată de structurile de forță ale statului ca o replică la dârzienia Arhiepiscopului Tomisului după ce acesta a declarat că nu va mai permite închiderea Bisericilor în Constanța.

Mascații Poliției au venit cu dubele în trombă însoțiți pentru show-ul TV de televiziunile de știri care au transmis acțiunea în direct, mai ceva ca la perchizițiile de la clanurile țigănești. O întreagă țară a putut vedea cum „dulapurile” Jandarmeriei și Poliției s-au luat la trântă cu bătrânicile bisericoase și mămicile cu copii în brațe.

Cu predica întreruptă, IPS Teodosie a acuzat revoltat Poliția că a venit să facă dezordine și nu ordine și a transmis cu fermitate credincioșilor din curte: „Iubiți credincioși, vă invit
pe toți la peștera Sfântului Apostol Andrei. Să vă faceți o adresă în
care să arătați că mergeți să vă închinați la cea dintâi Biserică,
nefăcută de om. Dumnezeu să ne ajute tuturor!” 

Mai mulți credincioși, care intraseră în Biserică pentru a se încălzi, majoritatea persoane în vârstă sau mame cu copii, au fost scoși de forțele de ordine din Biserică, pe motiv că nu au voie să participe la slujbă întrecât orașul se află în carantină. De altfel, în imaginile prezentate de telezviziuni, se vede cum poliția și jandarmeria a înconjurat lăcașul de cult.

IPS Teodosie, care rostea predica, a întrerupt-o pentru  a merge în mijlocul oamenilor și a vedea ce se întâmplă.

Oamenii au fost pur și simplu scoși din Biserică de forțele poliției și ale jandarmilor pentru a fi legitimați și amendați, transmite corespondentul RTV la Constanța. Conform sursei citate,  mulți credincioșii au stat afară, în genunchi, pe pământul înghețat, doar ca să ia parte la slujbă.

Municipiul Constanța a intrat în carantină de vineri. Prin urmare, oficierea slujbelor religioase este permisă doar în exteriorul clădirilor, cu excepția celor la care participă doar personalul bisericesc. 

După cum se vede în filmarea Arhiepiscopiei Tomisului, care a transmis slujba de Sfânta Ecaterina în direct, chiar în momentul descinderii Poliției, Înaltul Teodosie afirma, în cadrul predicii:

„O rugăm pe Sfânta Ecaterina să ne mijlocească în aceste zile,

 » Citește întreg articolul pe www.activenews.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: