13 / 07 / 2024


ÎPS Iosif: În foarte multe ţări din Europa astăzi, chiar şi în România, sunt instituţii în care nu mai poţi vorbi de Dumnezeu – 60m.ro

By editor , in Actualitate , at 12/11/2023

„Noi ne-am obişnuit, în perioada de până în 1990, în perioada comunistă, să ne ascundem credinţa. Mulţi dintre noi, cei care suntem mai în vârstă, am crezut că am scăpat de asta. Dar am venit în Occident, suntem sute de mii de români în străinătate, chiar aici, în Belgia, şi aici trebuie să ne ascundem credinţa, deşi copiii fac cateheză în şcoală. Dar în foarte multe ţări din Europa azi, chiar şi în România, sunt instituţii în care nu mai poţi vorbi de Dumnezeu”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Iosif, Mitropolitul ortodox român al Europei Occidentale și Meridionale, cu ocazia sfințirii bisericii românilor ortodocși din localitatea belgiană Ath, regiunea Valonia, potrivit Trinitas Tv.

„Aceasta este lumina despre care vorbeşte Mântuitorul că nu trebuie să o ascundem sub pat, ci să o ridicăm, ca să vadă toţi credinţa noastră. Iar credinţa este dublată de fapte, să facem fapte bune. Dacă nu-l învăţăm pe un copil să facă fapte bune, încă de mic, din familie, şi dacă nu-i arătăm noi cum să facă faptele bune, şi care sunt faptele bune, cum se va lumina copilul, cum va şti că ceea ce crede el şi ce trebuie să facă el este adevărul. Cum va simţi el ce înseamnă credinţa şi fapta bună dacă nu o vede la mama sa, la tatăl său? Vorbim de familie, dar la fel e şi în societate”, a spus IPS Iosif.

Lăcașul de cult, cunoscut ca Biserica „Notre Dame”, are peste 7 decenii. Spațiul a fost închiriat pentru o perioadă de 30 de ani și a fost amenajat potrivit cultului ortodox. Biserica i-a primit ocrotitori pe Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil și pe Sfântul Ierarh Nectarie de la Eghina.

 » Citeste toata stirea aici

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *