19 / 06 / 2021


Ionuț Neagu (AUR): Îmi doresc să obținem un statut corect pentru românii din Covasna și Harghita

Ionuț Neagu este un tânăr senator AUR, care și-a dorit să devină cu reprezentant al românilor din Covasna, Harghita și…

De redactia , in Actualitate , at 09/02/2021

Ionuț Neagu este un tânăr senator AUR, care și-a dorit să devină cu reprezentant al românilor din Covasna, Harghita și Mureș în Parlamentul României. Românii din cele trei județe sunt minoritari în raport cu etnicii maghiari, iar problemele lor trebuie să fie auzite și să își găsească rezolvare.

Senatorul AUR susține că principala problemă, „cea mai arzătoare”, a românilor din Covasna, Harghita și Mureș este „discriminarea” acestora din pricipa faptului că ei sunt minoritari în raport cu etnicii maghiari. „Problema aceasta trebuie să-și găsească rezolvare printr-o legislație corectă față de toți cetățenii acestor județe, indiferent de naționalitate”, susține Ionuț Neagu într-un interviu pentru Mesagerul de Covasna.

Senatorul AUR a precizat că atât el, cât și colegii săi, sunt deschiși la dialog cu celelalte formațiuni politice pentru că pentru Alianța pentru Unirea Românilor primează interesul comunităților din cele trei județe, indiferent de etnie.

„Ne interesează rezolvarea problemelor existente în prezent în județele Covasna, Harghita și Mureș, prin modificarea legislației, pentru că aici  trăim împreună, suntem colegi, prieteni, vecini, ne căsătorim unii cu alții- români, maghiari, romi, chiar și germani.

Ca parlamentar AUR îmi doresc ca, în următorii 4 ani, să se obțină legal, de la Legislativul în care activez, un statut corect pentru românii din Covasna, Harghita și parțial Mureș, care sunt minoritari în cadrul unei minorități naționale, cea maghiară, majoritară în zonă”, a mai spus Neagu.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: