23 / 01 / 2022


Ion Chicu, despre vizita lui Iohannis la Chișinău: A fost una politică și fără conținut ~ InfoPrut

Vizita recentă a preşedintelui României Klaus Iohannis a fost una politică şi nu prea a avut conţinut, consideră premierul Ion…

De redactia , in Opinii , at 31/12/2020

Vizita recentă a preşedintelui României Klaus Iohannis a fost una politică şi nu prea a avut conţinut, consideră premierul Ion Chicu, invitat la o ediţie specială la TVR Moldova.

În cadrul emisiunii, Ion Chicu a explicat de ce acesta, în calitate de premier, nu a avut o întrevedere cu Klaus Iohannis.
„Nu a fost ieri întrevedere, nu a fost solicitată. Cu atât mai mult că a fost tot o vizită politică, ea nu prea a avut conţinut, a fost aşa un semnal de susţinere, pentru care îi mulţumim domnului Klaus Iohhanis, dar asta a fost realitatea”, a ținut să precizeze prim-ministrul de la Chișinău.
De asemenea, Ion Chicu a fost întrebat de ce nu a avut vreo întrevedere pe durata mandatului său cu preşedintele Iohannis. Acesta dă vina pe faptul că fostul Guvern de la Bucureşti au făcut „imixtiune în treburile interne ale Republicii Moldova”, declarându-şi susţinerea pentru candidatura Maiei Sandu la prezidenţiale.
„Nu am avut pe durata mandatului întrevederi, deşi a fost pandemie, cu partea guvernamentală română, decât vizita ministrului Aurescu la Chişinău. Nu au avut loc aceste întrevederi, cred eu, în primul rând, din cauza poziţiei Guvernului României şi a autorităţilor române pentru că au fost foarte clar angajate politic, dar, totodată, dialogul a fost păstrat, s-a discutat, eu cred că nu au fost probleme în această perioadă. Au fost foarte părtinitori în campania electorală, era evident pe cine susţin, cum susţin, au depus toate eforturile. Asta este, într-adevăr, imixtiune în treburile interne ale R. Moldova, dar noi suntem parteneri strategici, state care avem o prietenie extraordinară şi trebuie să dezvoltăm aceste lucruri, dar este evident şi trebuie să spunem lucrurilor pe nume – a fost imixtiune în treburile interne ale R. Moldova”, susține Chicu.
Totuşi, acesta mulţumeşte autorităţilor României şi Guvernului pentru sprijinul pe care l-au oferit Republicii Moldova şi spune că declaraţiile critice la adresa conducerii din R.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: