05 / 07 / 2022


Iohannis pledează pentru o politică externă comună a statelor UE în detrimentul celei naționale

Distribuie acest articol! Președintele Klaus Iohannis pledează pentru o politică externă comună a statelor UE în detrimentul celei naționale. Șeful…

De redactia , in Internațional , at 14/07/2021

Distribuie acest articol!
Președintele Klaus Iohannis pledează pentru o politică externă comună a statelor UE în detrimentul celei naționale. Șeful statului a declarat astăzi că, deși proiectul european este unul de succes, cel puțin din punct de vedere economic, „vocea” UE în plan global este destul de mică, ceea ce pentru el este „total nesatisfăcător”.
Iohannis a afirmat, la evenimentul de lansare oficială a dezbaterii naţionale privind viitorul Europei, organizat la Palatul Cotroceni, că trebuie să se conştientizeze că, dacă UE vrea să aibă în plan global o greutate similară cu importanţa economică, statele membre trebuie să lucreze mult mai mult împreună şi să aibă abordări comune.
„Aceste lucruri nu pot fi înlocuite prin nimic şi relaţia transatlantică pentru noi este vitală, pur şi simplu în adevăratul sens al cuvântului. Asta se referă şi la noi, la România, dar este la fel de valabil şi pentru UE. În acest sens, am salutat expres noua abordare de revigorare a relaţiei transatlantice care are un aspect securitar prin NATO, are un aspect profund economic prin relaţia economică între SUA şi UE“, a explicat Klaus Iohannis.
El a completat că Uniunea Europeană este un proiect de succes, dar nu a contat în ecuaţia crizelor externe.
„Suntem în UE fiindcă noi credem în acest proiect, este un proiect de succes, eu aş spune că UE este un proiect de mare succes şi de multe ori uităm să vorbim despre aceste lucruri şi lăsăm spaţiul deschis populiştilor şi euroscepticilor care strigă foarte tare, dar nu realizează lucruri. Nu vedem nicăieri un populist sau un eurosceptic care face să funcţioneze mai bine o economie sau o relaţie economică. Însă, dacă ne uităm în jur, vedem că UE este un succes în domeniul economic, în domeniul colaborării, sper cât de curând şi în domeniul gestionării crizelor – Piaţa Unică este un exemplu foarte bun în acest sens,

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: