22 / 06 / 2024


Iohannis își ia zborul – Președintele pleacă într-un turneu de 9 zile în Africa – O să viziteze Kenya, Tanzania, Cabo Verde şi Senegal – Gazetarii.ro – Stiri și Analize din România. Informații de Încredere

By editor , in Actualitate , at 09/11/2023

Președintele Klaus Iohannis va efectua, în perioada 14-23 noiembrie 2023, o serie de vizite în Africa: vizite de stat în Republica Kenya, Republica Unită Tanzania și Republica Cabo Verde şi vizită oficială în Republica Senegal.

Demersul Președintelui Klaus Iohannis are loc într-un moment de aprofundare și diversificare a relațiilor cu partenerii africani, în contextul în care, în ultimul deceniu, continentul african, în ansamblul său, a căpătat un profil tot mai pronunțat pe plan internațional.

Noua statură internațională a Africii este demonstrată inclusiv prin interesul tot mai pregnant al actorilor globali, coroborat cu o creștere a comerțului și a investițiilor, precum și a colaborării în domenii precum dezvoltarea sau securitatea.

În acest cadru, România are propria contribuție semnificativă, distinctă, în implementarea parteneriatului strategic euro-african, în spiritul unei cooperări pragmatice, oneste și echilibrate între parteneri egali.

Vizitele în Africa sunt cu atât mai importante în contextul în care România a adoptat recent Strategia Națională pentru Africa, denumită «România – Africa: Parteneriat pentru viitor prin pace, dezvoltare și educație, un document-cadru de viziune», prin care țara noastră își propune revigorarea relațiilor cu Africa și aducerea lor la un nivel superior, în acord cu interesele României și cu importanța în creștere a Africii pe plan internațional.

 » Citeste mai mult

Comentarii