17 / 04 / 2024


Iohannis continuă să susțină Ucraina – Președintele a cerut mai mult sprijin pentru Zelenski la Consiliul European – Gazetarii.ro – Stiri și Analize din România. Informații de Încredere

By editor , in Actualitate , at 03/11/2023

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, la reuniunea Consiliului European şi la Summitul Euro nevoia continuării sprijinului pentru Ucraina, atât timp cât va fi necesar, pronuntându-se, totodată, pentru necesitatea unei viziuni clare şi unitare la nivel UE asupra situaţiei din Orientul Mijlociu.

Referindu-se la contextul geopolitic extrem de complicat, Iohannis a insistat ca atenţia şi sprijinul multidimensional pentru Ucraina să continue să rămână o prioritate.

El a exprimat susţinerea pentru adoptarea unui pachet cuprinzător privind angajamentele de securitate pentru Ucraina şi s-a pronunţat, totodată, pentru continuarea politicii de sancţiuni împotriva Rusiei.

El a menţionat, totodată, faptul că atât Ucraina, cât şi Republica Moldova au nevoie să îşi securizeze calea europeană, reiterând aşteptarea clară privind formularea, până la sfârşitul anului, a deciziei strategice de deschidere a negocierilor de aderare la Uniunea Europeană cu ambele state. În cadrul discuţiilor, a accentuat importanţa securităţii şi a stabilităţii întregii regiuni a Mării Negre, inclusiv a Republicii Moldova, care se confruntă cu numeroase presiuni din partea Rusiei.

În acest sens, Iohannis a subliniat necesitatea absolută ca UE să continue oferirea de sprijin solid Republicii Moldova.

Klaus Iohannis s-a pronunţat în favoarea revizuirii bugetului UE, revizuire care să reflecte noile provocări presante ale Uniunii, cu accent pe cheltuielile pentru Apărare, susţinerea competitivităţii, a cercetării şi inovării, precum şi necesitatea sprijinului pentru Ucraina.

 » Citeste mai mult

Comentarii