22 / 09 / 2021


Ioana Mihăilă, despre noua campanie de vaccinare: Vrem să facem o ”Loterie a regretelor”

Distribuie acest articol! Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, a făcut declarații cu privire la o campanie de vaccinare care se va…

De redactia , in Internațional , at 24/07/2021

Distribuie acest articol!
Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, a făcut declarații cu privire la o campanie de vaccinare care se va baza mai mult pe informare științifică, menită să diminueze frica de imunizare.
Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, a făcut declarații la B1TV despre noi camapanii de vaccinare, dintre care una se va fesfășura sub forma unui concurs cu premii, „Loteria regretelor”, în care doar cei vaccinați vor câștiga premiile extrase. Ministrul propune și o campanie de informare, ce are drept scop oferirea unor răspunsuri clare în ceea ce privește frica față de vaccin ale unei bune parte din populații.
„Vaccinați sunt liberi sa respire liniștiți. Nevaccinații sa se pregătească pentru vaccinare. Sunt necesare studii sociologice ca sa vedem ce categorie populațională a răspuns poate unele mesaje s-au dus bine catre unele categorii pentru alte categorii trebuie sa creem alte mesaje și trebuie să apelăm la alți vectori de transmitere a acestor mesaje. Partea cu „Premiază-te să fii sănătos” a mers pentru o parte a populație, a mers pentru o categorie, partea cu „Fi liber sa circuli” a funcționat și el. Pentru anumite persoane care trebuiau sa meargă la muncă în străinătate a funcționat. Trebuie să explorăm noi posibilități de a convinge oamenii.
Vrem să facem o „Loteria regretelor”, am extras CNP-ul dacă persoana e vaccinată, câștigă marele premiu, dacă nu e vaccinată putea sa câștige marele premiu.Avem în lucru o campanie de informare strict medicală mai generală, despre beneficiile vaccinării și mai specifică în care să explicăm oamenilor că nu există contraindicații reale și să răspundem științific acelor frici și griji ale celor care nu doresc să se vaccineze.” a declarat Ioana Mihăilă.
Ioana Mihăilă dă asigurări, în interviul difuzat de Antena 3, că noile măsuri care se vor impune nu îi vor afecta şi pe cei care sunt deja vaccinaţi cu ambele doze.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: