23 / 06 / 2021


Învățător acuzat că țipă și bate elevii. O mamă a instalat o cameră video pe hainele fetei. „A făcut-o butoi. Fata a început să plângă, nu mai vrea la școală.” – BotosaniNews.ro

Foto: StirileProtv.ro Ţipă la elevi şi chiar îi loveşte. Sunt acuzaţiile scandaloase aduse unui învăţător de la o şcoală din…

De redactia , in Actualitate , at 02/03/2021

Foto: StirileProtv.ro
Ţipă la elevi şi chiar îi loveşte. Sunt acuzaţiile scandaloase aduse unui învăţător de la o şcoală din Iaşi. Mama unei fetiţe din clasa respectivă a instalat pe hainele copilei un dispozitiv, care a înregistrat ce se petrece în timpul orelor, potrivit stirileprotv.ro.

Bărbatul este anchetat disciplinar pentru a doua oară în mai puţin de trei luni. Atenție, urmează detalii care vă pot afecta emoțional!
Învățător: „Vocabularul deasupra! Băi, tu nu auzi, fir-ai al dracului, uite aici, uite! Mai este un răspuns, nu una! Învață să vorbești românește, fir-ar a dracului de limbă română.”Înregistrarea audio a fost făcută în timpul orelor, după cum susține mama unei eleve. Iar protagonist este învățătorul clasei a doua. După cum povestesc părinții, în fața unei avalanșe de urlete, copiii sunt terorizați. Unii încep să plângă, alții nu se mai pot concentra.
Învățător: „Briana, te ia mama dracului, tu uită-te pe carte, nu te uita pe dealuri. Citește! Aici? Acolo! Ai văzut ce înseamnă să te uiți acolo. Băi, tu lecția trebuie să o citești de 10 ori pe zi. Ia loc! Leneșule! Te joci toată ziua în casa, te urmăresc, te văd!”.
Dascălul folosește același ton agresiv și când vine vorba despre alte subiecte, după cum reiese din înregistrare.
Învățător: „Îți spun de doi ani de zile să nu mai vii cu cămașa peste pantaloni, măi, nu mai veni cu cămașa peste pantaloni, e urât, e ca un bețiv! Tu auzi să te tunzi?
– M-am programat.
– Ce programare, mă, mă duc acolo și mă tund! Ce, tu ești cucoana Manda să te coafezi? Ia loc! Dă-ți aia din cap! Mai bine îți cumpără cămașă! Măi, taci, măi, din gură, te-ai învățat ca o țață.”
Reporter: „Spuneți că acest învățător v-a lovit copilul în repetate rânduri?”
Mama unei eleve: „Da. În vacanță s-a mai îngrășat puțin, înțelegeți? E puțin supraponderală și mi-a făcut-o de râs în fața clasei, în fața copiilor, făcând-o butoi. Fata a început să plângă, nu mai vrea la școală.”
Învățătorul este unul cu experiență, prin mâinile căruia au trecut mai multe generații de elevi.
Constantin Șerban, învățător: „Eu nu știu ce înregistrări sunt, nu le-am văzut.
– Obișnuiți să vorbiți urât, pentru că sunt apelative “prostule, lenesule”.
– Doamnă, dar leneș e un cuvânt demonetizat din vocabular, poate o fi într-un anumit context.”
În luna decembrie a anului trecut, dascălul a fost vizat de o altă anchetă internă. Atunci, aceeași mamă s-a plâns conducerii școlii de modul abuziv în care îi este tratat copilul. La acea vreme, bărbatul a primit o “observație scrisă”. Inspectoratul Școlar Județean face acum cercetări în unitatea de învățământ.
Antonina Bleorț, purtător de cuvânt ISJ Iași: „ISJ a adus în atenția conducerii școlii faptul că la stabilirea unei eventuale sancțiuni se va lua în vedere faptul că domnul profesor a mai fost sancționat în luna decembrie 2020, cu observație scrisă și aceasta constituie o circumstanță agravantă continuă apărută.”
Daca vă fi găsit vinovat, învățătorul, în vârstă de 69 de ani, riscă să își piardă locul de muncă.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: