24 / 02 / 2024


Interpreți din România și R. Moldova, la concertul de colinde „Hristos Se naște, slăviți-L” de la Bălți ~ InfoPrut

By redactia , in Actualitate Internațional , at 04/01/2024

Miercuri, 10 ianuarie, Episcopia de Bălți organizează cea de-a IV-a ediție a Concertului de Colinde „Hristos Se naște, slăviți-L”. Evenimentul va avea loc cu binecuvântarea Preasfințitului Antonie, Episcopul de Bălți, la Palatul Municipal de Cultură Bălți, începând cu ora 17:00.
„Invitaţii speciali ai Festivalului de Colinde din acest an sunt artişti consacraţi ai cântecului popular românesc – Steliana Sima din Oltenia, Constantin Bahrin din Iaşi și Ansamblul „Ștefan Vodă” din Basarabia. Festivalul are ca scop promovarea colindului românesc şi a cântecului popular”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Episcopiei.
În cadrul Festivalului de Colinde, pe lângă colinde, vor fi interpretate și cântece populare. Pe scena Palatului Municipal de Cultură Bălți vor urca: Ansamblul Folcloric „Doinița” din Bălți, Ansamblul Folcloric „Buciumul” din Drochia, Corul „Cimpoieșul” din Glodeni, Urșii din Bucovina, „Trio DATINA”, Corul preoţesc-misionar „Mitropolit Visarion Puiu” al Episcopiei de Bălţi, Corul „Sfânta Teodora de la Sihla” al Societăţii Femeilor Ortodoxe din cadrul Episcopiei de Bălţi și interpreții de muzică populară: Viorica Furtună, Stela Melnic, Remus Fandarac, Marius Zgâianu și Didi-Ionuț Cojocaru.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *