04 / 12 / 2021


Interlopul orădean Sorin Balint, „săltat” din Borş pentru un jaf de 110.000 euro comis în Austria

Interlopul orădean Sorin Balint a fost ridicat din Vama Borş şi arestat provizoriu pentru un jaf de 110.000 euro comis…

De redactia , in Flux de Știri Magazin , at 21/10/2021

Interlopul orădean Sorin Balint a fost ridicat din Vama Borş şi arestat provizoriu pentru un jaf de 110.000 euro comis în Austria. În acelaşi dosar a fost arestat, vineri, şi Cornel David, alias „Buzilă”, în trecut liderul unei grupări profilate pe furturi de maşini de lux.

Procurorii austrieci îl aşteaptă la audieri şi pe fostul fotbalist Marius Siminic, a cărui extrădare a fost amânată, dar şi pe fratele acestuia, Călin, care a dispărut şi e dat în urmărire internaţională.

Afacerea „lingoul”

Sorin Balint a fost ridicat din Vama Borş luni, de poliţiştii Compartimentului Urmăriri, fiind dus în aceeaşi zi de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Curtea de Apel Oradea. Bărbatul a fost arestat provizoriu pentru o perioadă de 15 zile, în vederea traducerii mandatului european de arestare emis pe numele lui de autorităţile judiciare austriece, care îl anchetează pentru infracţiuni contra patrimoniului, prin nesocotirea încrederii, şi fals.

În acelaşi caz a fost arestat preventiv, vinerea trecută, în vederea predării, şi Cornel David, alias „Buzilă”. Împreună cu fostul fotbalist Marius Siminic, fratele acestuia, Călin, respectiv Vasile Pasăre, cei doi bihoreni arestaţi (David şi Balint) sunt anchetaţi de procurorii austrieci pentru un „şmen” comis la Viena.

Acolo, cei cinci români s-au dat comercianţi de aur în faţa unei persoane căreia i-au oferit spre vânzare lingouri de aur în valoare de 110.000 euro. Când cumpărătorul le-a adus banii, ei i-au luat susţinând că vor să verifice bancnotele, să nu fie false, intenţionând să-i returneze, în schimb, bancnote de 500 euro false. Atât că victima escrocilor şi-a dat seama că urmează să fie înşelată şi a vrut să-şi recupereze geanta cu bani, moment în care românii i-au smuls valiza şi au fugit.

 » sursa: ebihoreanul.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: