04 / 12 / 2021


Întâlnire de gradul întâi în Canada: O femeie a fost trezită de un meteorit ce s-a prăbușit în dormitorul său

O femeie din Canada a scăpat la limită de impactul unui meteorit care a trecut prin tavanul locuinței sale și…

De Octavian Marius , in Flux de Știri Magazin , at 18/10/2021

O femeie din Canada a scăpat la limită de impactul unui meteorit care a trecut prin tavanul locuinței sale și a aterizat la ea pe pernă, relatează Live Science.

Ruth Hamilton, o rezidentă a localității Golden din Columbia Britanică, dormea în patul ei pe 3 octombrie când a fost trezită în timpul nopții de o bubuitură în acoperiș și moloz care a început să îi cadă în cap, a relatat femeia pentru site-ul local Victoria News.

Ea a sărit din pat pentru a aprinde lumina, descoperind bucata de rocă spațială cuibărită între pernele sale, chiar lângă locul unde se afla capul ei cu câteva momente în urmă.

The New York Times a relatat joi că obiectul era de dimensiunea unui pumn și cântărea în jur de 1,3 kilograme.

Hamilton a sunat imediat la 911 și un polițist s-a deplasat la locuința ei pentru a investiga incidentul. Ofițerul a sunat la o firmă locală de construcții pentru a întreba dacă muncitorii săi au detonat explozibili la un șantier de construcție din zonă.

Un reprezentant al companiei i-a spus polițistului că nu a avut loc nicio detonare dar că muncitorii săi au menționat că au văzut „o lumină puternică pe cer care a explodat, provocând bubuituri”.

Hamilton și-a dat apoi seama că obiectul de pe perna ei este cel mai probabil o rocă din spațiu, potrivit CBC.

Space.com notează că în fiecare an mii de roci spațiale supraviețuiesc intrării în atmosferă și ajung la sol însă majoritatea meteoriților rămân nedescoperiți.

Istoria a consemnat foarte puține cazuri de persoane care să se afle aproape de un meteorit în momentul impactului acestuia.

Un exemplu faimos a fost cel al lui Ann Hodges,

 » sursa: hotnews.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: