22 / 06 / 2021


Inițiativă legislativă AUR: Fără bani de la bugetul de stat pentru partidele politice

AUR a depus la Senat o inițiativă legislativă pentru Legii nr. 334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor…

De redactia , in Actualitate , at 09/03/2021

AUR a depus la Senat o inițiativă legislativă pentru Legii nr. 334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale. Inițiativa AUR prevede eliminarea subvenţiei acordare partidelor politice de la bugetul de stat, precum şi aprobarea unei noi structuri organizatorice a Autorităţii Electorale Permanente, în vederea asigurării funcţionarii Departamentului de control al finanţării partidelor politice şi a campaniilor electorale.

„Scopul legitim inițial al legii a fost deturnat și compromis grav. Clasa politică a înțeles subvenționarea de la bugetui de stat ca pe o formă de parazitare pe seama finanțelor publice. Partidele politice au văzut în stat, de fapt, în vechiul sistem nereformat, un nou sponsor generos în locul vechilor sponsori privați, interesați și adesea corupți. Ca dovadă, subvențiile de la bugetui țării nu au fost niciodată plafonate și nici acordate conform unor criterii rezonabile. Au existat și există în continuare cazuri când partide politice care nu au participat la alegeri au beneficiat de subvenții de la bugetui de stat, precum și cazuri în care partide politice care nu mai aveau niciun parlamentar au continuat și continuă să primească în mod absurd subvenții generoase de la buget”, se arată în expunerea de motive.

Parlamentarii AUR susțin că sumele pe care le primesc partidele politice de la bugetul de stat ar putea fi folosite pentru dublarea alocațiilor pentru copii.

„Între anii 2008-2019, dacă subvențiile plătite partidelor politice au crescut de 31 de ori. În schimb., în aceeași perioadă, sumele alocate pentru plata alocației de stat pentru copii au crescut numai de 2 ori. Deci, 31 de ori versus 2 ori. Prin urmare, observăm o discrepanță majoră între politicile statului care favorizează partidele politice în detrimentui copiilor. Această gândire greșită duce și la exodul masiv al populației, și la declinul demografic – potrivit Institutului Național de Statistică,

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: