14 / 06 / 2021


Înfrățire între o parohie prahoveană și una din Cantemir ~ InfoPrut

Parohia Rotari din judeţul Prahova, Protopopiatul Urlaţi, s-a înfrățit cu Parohia „Sfinţii Ioachim şi Ana” din localitatea Ghioltosu, raionul Cantemir,…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 22/03/2021

Parohia Rotari din judeţul Prahova, Protopopiatul Urlaţi, s-a înfrățit cu Parohia „Sfinţii Ioachim şi Ana” din localitatea Ghioltosu, raionul Cantemir, Protopopiatul Cantemirului şi Tigheciului din Episcopia Basarabiei de Sud, prin proiectul naţional catehetic „Biserica – familia românilor de pretutindeni”. 

Proiectul, intitulat „Fraţii în veci vor fi fraţi! Basarabie română, hai să dăm mână cu mână”, organizat în aceste săptămâni în atelierele de lucru ale Parohiei Rotari, a vizat realizarea de către copiii şi tinerii comunităţii a mărţişoarelor hand made, origami, participarea la şedinţe de pictură. Aceste daruri de primăvară au fost expuse într-un târg caritabil în proximitatea bisericii parohiale spre vânzare, scrie Ziarul Lumina.
Suma obţinută din vânzarea acestor mărţi­şoare va fi donată de parohie Centrului social „Sfântul Ierarh Nicolae” din Parohia Ghioltosu ca un ajutor la finalizarea lucrărilor de finisaje şi amenajare a interiorului, pentru activităţile filantropice şi culturale pe care parohia le desfă­şoară, a transmis preotul paroh Gelu-Gabriel Anghelineş pentru sursa citată.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: