26 / 05 / 2024


~ InfoPrut

By redactia , in Actualitate Internațional , at 30/10/2023

Un grup de militari din componența trupelor de geniu ale Armatei R. Moldova au participat în cadrul unui curs de instruire, desfășurat în perioada 2-27 octombrie, unde au fost familiarizați cu cele mai noi echipamente, tehnici și metode de activitate în domeniu.
Potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării, ședințele au fost moderate de o echipă de instructori basarabeni, sub supravegherea specialiștilor din Comandamentul European al Forțelor Armate ale SUA.
La final, aceștia au susținut teste de evaluare și au primit certificate de instructori EOD, nivelul I, în cadrul unei ceremonii desfășurate la Batalionul de Geniu „Codru”.
„Calificarea geniștilor, antrenați zilnic în misiuni periculoase, necesită pregătire la cel mai înalt nivel. Astfel, instruirea dumneavoastră este una din principalele priorități pentru conducerea instituției de apărare”, a menționat comandantul Armatei Naționale, generalul de brigadă Eduard Ohladciuc.
Proiectul de asistență în domeniul de geniu, cu sprijinul SUA, a demarat în 2012 și prevede cursuri de instruire și asistență tehnică.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *