18 / 06 / 2024


~ InfoPrut

By redactia , in Opinii , at 25/11/2023

Rusia nu va lăsa fără răspuns decizia Republicii Moldova de a adera la sancțiunile Uniunii Europene împotriva Moscovei, a declarat vineri purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, potrivit Agerpres.
Este prima reacție a Moscovei după ce parlamentul de la Chișinău a aprobat, în a doua lectură, o lege privind modificările legislative în legătură cu aplicarea măsurilor restrictive internaționale.
„Decizia părții nu va rămâne fără răspuns. Vă vom informa suplimentar despre măsurile pe care le vom lua”, a spus Zaharova, potrivit sursei citate.
Potrivit purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Moscova consideră aderarea Republicii Moldova la sancțiuni, adoptate din cauza războiului declanșat de Rusia în Ucraina drept „un nou pas ostil al conducerii de la Chișinău, care s-a aliniat integral campaniei antiruse a Occidentului colectiv”.
„Un astfel de curs distructiv al conducerii Republicii Moldova corespunde cu greu intereselor locuitorilor țării care, în marea lor majoritate, au o atitudine prietenoasă față de Rusia și sunt interesați să mențină și să dezvolte o cooperare bilaterală pe mai multe planuri”, a mai declarat Zaharova.
Parlamentul de la Chișinău a aprobat vineri un proiect menit să amelioreze Legea privind aplicarea măsurilor restrictive internaționale de către Republica Moldova.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *