22 / 06 / 2024


~ InfoPrut

By redactia , in Actualitate Internațional , at 31/10/2023

Direcția Generală de Pașapoarte din România a anunțat că va introduce un nou proces de emisie a documentelor care vor fi puse în circulație începând de anul viitor. Mai exact, vor fi actualizate noi elemente de securitate ale pașapoartelor.
„Paşaportul simplu electronic românesc este un document foarte bine securizat, respectând în totalitate prevederile legislaţiei interne şi internaţionale în materia documentelor de călătorie. Multitudinea şi calitatea elementelor de securitate implementate în paşaportul simplu electronic conferă cetăţeanului siguranţă sporită, documentul de călătorie fiind, în acelaşi timp, apreciat de către autorităţile competente din statele membre ale Uniunii Europene, precum şi din state terţe”, se arată într-un comunicat al DGP.
Astfel, anumite caracteristici de securitate vor fi evidentiate cu ochiul liber în diverse condiții de iluminare, în timp ce altele vor fi detectabile folosind instrumente specializate, pentru a furniza o protecție sporită împotriva fraudei.
Deținătorii de pașapoarte românești vor putea călători cu pașaportul electronic simplu în toate statele membre ale Uniunii Europene, precum și în țări terțe, cum ar fi Canada, Japonia, Israel și altele.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *