05 / 07 / 2022


Îndemn la Chișinău: „Nu confundați călăii cu victimele, regimul de ocupație cu cozile de topor, colaboraționiștii cu adevărații criminali, care au adus sistemul banditesc în Basarabia”

Nu confundați călăii cu victimele, regimul de ocupație cu cozile de topor, mancurții și colaboraționiștii cu adevărații criminali, care au…

De redactia , in Opinii , at 08/07/2021

Nu confundați călăii cu victimele, regimul de ocupație cu cozile de topor, mancurții și colaboraționiștii cu adevărații criminali, care au adus sistemul banditesc în Basarabia la 28 iunie 1940 . Declarația a fost făcută de Alecu Reniță, deputat în primul Parlament de la Chișinău.
Potrivit sursei, regimul criminal a fost adus în Basarabia de staliniștii și comuniștii de la Kremlin, iar cozile de topor și colaboraționiștii din localitățile de acolo au executat comanda ocupanților sovietici.

„Înainte de afirma în spațiul public „că ai noștri au organizat deportările”, întrebați-vă de ce cozile de topor nu au organizat deportarea sătenilor lor în timpul când Basarabia făcea parte din România?
Există o sumedenie de documente în arhive că la 28 iunie 1940, „eliberatorii” au intrat în Basarabia, cu listele întocmite la Odesa, Harcov și Moscova de către agentura secretă, liste în care figurau cetățenii români, ce urmau să fie arestați, asasinați sau aruncați în închisorile staliniste. Totdeauna Kremlinul a făcut și imposibilul să transfere crimele sale pe seama popoarelor subjugate. După ce a provocat uciderea a peste un sfert de milion de basarabeni prin foametea organizată de Stalin în 1946-1947, propaganda a avut grijă să-i prezinte pe criminali ca „salvatori ai nărodului moldovenesc”. După ce au planificat deportările în laboratoarele ideologice de la Moscova, această crimă odioasă împotriva umanității, a fost aruncată pe seama unor rătăciți și nenorociți din satele și orașele Basarabiei.
Aveți grijă: nu confundați călăii cu victimele, regimul de ocupație cu cozile de topor, mancurții și colaboraționiștii din localitățile basarabene cu adevărații criminali, care au adus sistemul banditesc în Basarabia la 28 iunie 1940 și, care, pospăit și „modernizat” pe ici-colo, funcționează și azi sub paravanul „Patriotî Moldovî”, adunătura de lăcuste dodono-voronistă și a națiunii civice moldovenești”, a precizat Alecu Reniță.
Amintim că la 28 iunie 1940,

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: