18 / 06 / 2021


Începe eclipsa de Soare! Iată cum o poți vedea și ce să îl înveți pe copilul tău

Eclipsa de Soare 2021. La cât începe și cum poate fi văzută în România Pe 10 iunie va avea loc…

De redactia , in Flux de Știri Magazin , at 10/06/2021

Eclipsa de Soare 2021. La cât începe și cum poate fi văzută în România

Pe 10 iunie va avea loc prima eclipsă inelară de Soare din 2021, a doua urmând să aibă loc pe 4 decembrie. Astăzi soarele va fi blocat aproape complet de Luna și va rămâne vizibil doar un cerc de foc din steaua în jurul căreia orbitează Pământul, potrivit HotNews.

Eclipsa va putea fi văzută în întreaga sa splendoare doar în câteva regiuni din Emisfera Nordică, iar din România va fi vizibilă doar parțial și numai în zona de Nord-Vest a țării.

vizibilitatea eclipsei de soare din 2021

Eclipsa de Soare va începe cel mai devreme la ora 13:17, iar dacă vrem să o privim, va trebui să folosim un filtru special, denumit Mylar, sau cel mai dens filtru de sudură, explică reprezentanții Observatorului Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”, într-o postare pe Facebook. În niciun caz nu este indicat să privim direct Soarele.

orele de inceput ale eclipsei solare 2021

„Pe 10 iunie se produce o eclipsă de Soare care se va vedea ca parțială din jumătatea de nord a țării noastre. Eclipsa începe cel mai devreme la ora 13:17, în nord-vest, și va avea că acoperire maximă 2,1% din discul Soarelui. Dacă doriți să o priviți va trebui să folosiți un filtru special, denumit Mylar, sau cel mai dens filtru de sudură.Prin telescop eclipsa se poate observă prin proiecție, fără a privi Soarele. Nu priviți direct Soarele pentru că puteți orbi. Cer senin!”, au transmis reprezentanții Observatorului Astronomic.

Citește și: 25 fenomene incredibile ale naturii pe care nu le stiai

Aceasta este prima eclipsă inelară din anul 2021 şi a 16-a din secolul XXI. Fenomenul are loc atunci când Soarele și Luna sunt perfect aliniate cu Pământul,

 » sursa: qbebe.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: