18 / 06 / 2021


Înălțarea Domnului și zi de pomenire a eroilor neamului românesc ~ InfoPrut

În Biserica Ortodoxă Română sărbătoarea Înălţării Domnului este zi de pomenire a eroilor neamului românesc. Prin hotărările Sfântului Sinod al…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 10/06/2021

În Biserica Ortodoxă Română sărbătoarea Înălţării Domnului este zi de pomenire a eroilor neamului românesc.

Prin hotărările Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din anii 1999 și 2001, sărbătoarea Înălțării Domnului a fost consacrată ca Zi a Eroilor și sărbătoare națională bisericească. Astfel, în toate bisericile, mănăstirile și catedralele ortodoxe din țară și străinătate se face pomenirea tuturor eroilor români căzuți de-a lungul veacurilor pe toate câmpurile de luptă pentru credință, libertate, dreptate și pentru apărarea țării și întregirea neamului.
Înălțarea Domnului este prăznuită la 40 de zile dupa Înviere, în Joia din saptămâna a VI-a, după Paști. Este cunoscută în popor și sub denumirea de Ispas. În această zi, creștinii se salută cu „Hristos S-a înălțat!” și „Adevărat S-a înălțat!”.
În această zi de sărbătoare se amintește despre importanţa jertfei eroilor neamului românesc, dar şi despre cinstirea cuvenită lor ca o dovadă a iubirii de ţară şi o datorie a fiecărui creştin.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: