26 / 05 / 2024


În R. Moldova a început Recensământul populației și locuințelor

By redactia , in Actualitate Internațional , at 08/04/2024

Începând de astăzi, 8 aprilie, și până pe 7 iulie, în Republica Moldova se desfășoară Recensământul Populației și Locuințelor 2024.
Astfel, autoritățile de la Chișinău îndeamnă cetățenii să răspundă la întrebările celor peste 4000 de recenzori, care în această perioadă vor ajunge în fiecare localitate din Republica Moldova și vor colecta date despre populație și caracteristicile ei, precum vârstă, sex, etnie, nivelul educației, ocupația, etc.

Participarea la recensământ este obligatorie, iar informațiile colectate vor ajuta autoritățile de la Chișinău să proiecteze mai bine infrastructura, să modernizeze educația, să îmbunătățească serviciile sociale și de sănătate, precum și o planificare mai eficientă a vieții cotidiene.
Recensământul Populației și Locuințelor este un exercițiu important pentru fiecare cetățean și se desfășoară o dată la 10 ani.

Menționăm că recensământul din acest an este realizat cu mijloacele financiare alocate de la bugetul de stat, precum și cu sprijinul financiar și tehnic oferit de Uniunea Europeană, Fondul Națiunilor Unite pentru Populație, alte agenții ONU, dar și Guvernele Elveției, Indiei și României Acesta este cel de-al treilea recensământ de la declararea independenței Republicii Moldova.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *