04 / 12 / 2021


În cupola observatorului astronomic București s-au filmat scene erotice pentru un serial cunoscut. Ce spune instituția

​Recent, în cupola observatorului astronomic Vasile Urseanu au fost filmate scene erotice pentru cunoscutul serial ”Vlad”. Două angajate care spun…

De Octavian Marius , in Flux de Știri Magazin , at 23/11/2021

​Recent, în cupola observatorului astronomic Vasile Urseanu au fost filmate scene erotice pentru cunoscutul serial ”Vlad”. Două angajate care spun că apoi și-au dat demisia au scris pe Facebook că este inadmisibil să se filmeze o scenă pentru adulți într-un loc unde copiii și părinții vin pentru cultură, istorie și educație. În scena din film, personajul se întreabă, referindu-se la Luceafărul lui Eminescu: ”Cum să scrii 98 de strofe despre… căcăreaza aia?” Muzeul Muncipiului București a spus, pentru HotNews.ro că ”aprobarea filmărilor la serialul de ficțiune a fost luată la nivelul conducerii, cu scopul suplimentării veniturilor proprii ale instituției”.

În scena filmată în cupola observatorului, personajul feminin spune despre Luceafăr că este ”steaua aia care seamănă cu un bilet de autobuz făcut ghemotoc”. Tot ea se întreabă apoi, referitor la Luceafăr și la poemul eminescian: ”Cum să scrii 98 de strofe despre… căcăreaza aia?” Luceafărul este de fapt planeta Venus, care în multe nopți este cea mai strălucitoare planetă de pe cer.

Episodul în cauză a fost difuzat chiar astă seară, 22 noiembrie.

Incidentul readuce în discuție o dezbatere mai veche: ar trebui muzeele și diversele instituții de cultură să se rezume la a găzdui strict activități culturale sau trebuie să se extindă și, pentru a-și crește veniturile, să găzduiască tipuri de evenimente cât mai diverse, cu riscul de a apărea și situații controversate precum cea de acum.

În cazul filmării de la Observator, totul a pornit de la postarea unei angajate care acum câteva zile și-a dat demisia de la Observatorul Astronomic Amiral Vasile Urseanu. Ea a scris pe Facebook despre filmarea ”fierbinte” din cupolă.și critică directorii muzeului pentru că au lăsat să se filmeze o scenă intimă într-unul dintre muzeele unde copiii,

 » sursa: hotnews.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: