24 / 02 / 2024


În Bucureștiul lui Nicușor Dan, câinii maidanezi încă ucid oameni! De 34 de ani nu se schimbă nimic – 60m.ro

By editor , in Actualitate , at 02/01/2024

Tragedia care a avut loc pe malul Lacului Morii în București, în care o femeie a fost ucisă de câinii vagabonzi anul trecut, a reînnoit preocupările și dezbaterea legată de problema câinilor fără stăpân din Capitală, dar și de responsabilitatea Primăriei în gestionarea acestei situații. Primarul Capitalei Nicușor Dan, primarul zero susținut de toate partidele sistemului nu a făcut nimic pentru a combate problema câinilor vagabonzi, iar ASPA este o instituție prin care banul public este jefuit de sinecurile politice numite în funcții de conducere.

Evenimentul din 21 ianuarie 2023, în care o femeie a fost mușcată mortal de câini în timp ce alerga pe malul lacului, aduce în prim plan o serie de întrebări cu privire la măsurile luate de autorități pentru a controla această problemă și la responsabilitatea primarului Nicușor Dan în acest context.

De-a lungul timpului, câinii vagabonzi au devenit o problemă persistentă în București, iar numeroase incidente au fost semnalate în legătură cu aceștia, inclusiv atacuri asupra oamenilor. Primarul Capitalei a fost ales cu promisiunea de a gestiona această problemă într-un mod eficient și umanitar, dar incidentul ridică semne de întrebare cu privire la eficacitatea măsurilor luate până în prezent. În timp ce primarul Nicușor Dan și administrația locală dau din umeri, ne arată că oricând putem asista la o nouă tragedie.

Este inadmisibil ca oamenii să trăiască cu frica de a fi atacați de câinii maidanezi pe străzile din București, iar acest incident ar trebui să fie un semnal de alarmă puternic pentru administrația lui Nicușor Dan. Cu toate acestea, dincolo de declarațiile de condoleanțe și promisiunile de a face tot posibilul pentru a rezolva problema, ce s-a schimbat cu adevărat în această privință?

De-a lungul anilor, mai mulți primari ai Capitalei au făcut promisiuni similare cu privire la gestionarea câinilor vagabonzi, dar problema persistă. Sterilizările și adăpostirea au fost prezentate ca soluții, dar pare că aceste măsuri nu sunt suficiente. Câinii vagabonzi rămân o amenințare pentru siguranța publică, și aceasta nu este o problemă nouă.

 » Citeste toata stirea aici

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *