23 / 06 / 2021


În Austria, la frizerie doar cu test negativ!

Austriecii merg la frizer/coafor doar cu test negativ la infecția cu Sars-CoV-2 efectuat cu maximum 48 de ore înainte de…

De redactia , in Internațional , at 16/02/2021

Austriecii merg la frizer/coafor doar cu test negativ la infecția cu Sars-CoV-2 efectuat cu maximum 48 de ore înainte de sosirea la salon. Din acest motiv, mulți clienți anulează programările.

Prezentarea unui test negativ antigen nu mai vechi de 48 de ore la serviciile de frizerie/coafură este obligatorie în Austria.
Autoritățile austriece au anunțat, luni, că saloanele de înfrumusețare își pot relua activitatea, însă clienții trebuie să prezinte un test de tip PCR sau antigen pentru infecția cu noul coronavirus efectuat cu maximum 48 de ore anterior sosirii.
Wolfgang Eder, un reprezentant al industriei în Camera de Comerți a afirmat că măsura îi nemulțumește pe cei din provincie, care nu au acces facil la clinici pentru efectuarea testelor, scrie vienna.at.
Doar rezultatele testelor PCR oficiale sau ale testelor antigen sunt considerate valabile de autoritățile austriece.
Austria a implementat măsuri complexe pentru a preveni răspândirea noului coronavirus și nu s-a ferit să instituie un al treilea lockdown de la debutul pandemiei și până acum.
Test PCR sau antigen negativ la intrarea în țară
Începând din 10 februarie, și românii care vor să călătorească în Austria trebuie să prezinte la intrarea în țară rezultatul negativ al unui test de tip PCR sau antigen pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior sosirii.
Cei care nu prezintă rezultatul unui test vor trebui să efectueze unul în cel mult 24 de ore de la intrare.
“În continuarea informațiilor privind condițiile de călătorie în Republica Austria, Ministerul Afacerilor Externe precizează că autoritățile austriece au adoptat noi măsuri privind condițiile de intrare a persoanelor pe teritoriul Republicii Austria, în contextul pandemiei de COVID-19. Noile măsuri vor intra în vigoare începând cu data de 10 februarie 2021, ora 00:00 și se vor aplica până la data de 28 februarie 2021”, anunță MAE.

Comments comments

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: