25 / 09 / 2023


Impostura exemplificată

Nici că se putea un exemplu mai clar de impostură la nivelul statului român decât cazul lui Laurenţiu Baranga, şeful…

De redactia , in Actualitate , at 14/10/2020

Nici că se putea un exemplu mai clar de impostură la nivelul statului român decât cazul lui Laurenţiu Baranga, şeful Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor. Şi nu la orice nivel, ci la cel mai înalt nivel! O impostură specifică atât de multor indivizi care au ajuns să conducă instituţii de prim rang în ierarhia statului, să legifereze sau să aplice legea, ba chiar să reprezinte România în lume! Indivizi cel mult mediocri, mulţi chiar fără pic de şcoală pe bune, fără să fi excelat vreodată cu adevărat în vreun domeniu, de o moralitate mai mult decât îndoielnică, dacă nu zero barat, s-au aciuat, şi-au făcut loc şi s-au cocoţat în politică sau/şi în funcţii-cheie ale statului român.
Din start era dubios faptul că Laurenţiu Baranga şi-a dat Bac-ul abia la 32 de ani, iar acesta ar fi trebuit să reprezinte din start un semn de întrebare. Da, sunt o grămadă de oameni ok, pricepuţi, chiar profesionişti în domeniile în care activează care fie nu au Bac-ul, fie l-au dat mai târziu – poate nu au avut posibilitatea, poate li s-a întâmplat ceva, la acel moment, şi nu au mai dat examenul la vârsta „potrivită”. Dar totuşi, asemenea oameni nu au ajuns în fruntea unor instituţii esenţiale pentru statul român. Baranga şi-a dat Bac-ul la 32 de ani – de fapt şi-a falsificat o diplomă de Bac ca fiind obţinută la 32 de ani -, apoi la 41 de ani a absolvit o facultate – una privată şi nicidecum de mare renume naţional -, după care cariera individului a înflorit – doctorat, fel de fel de cursuri post-universitare, specializări, ba chiar a ajuns să predea la universităţi de stat şi să fie îndrumător de doctorate. Plus funcţii extrem de importante la stat de-a lungul anilor, inclusiv în cadrul Oficiului Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat (!!!), care au culminat cu numirea lui, pe 5 septembrie, la şefia Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor!!! Şi toate acestea, pe baza unei diplome de Bac false! Aşadar, acest individ decidea cine are acces la informaţii clasificate, la secrete de stat, altfel spus!
Dar şi mai revoltător este faptul că falsul a fost depistat încă din 2016. Mai exact, în 2016, o instanţă a certificat faptul că diploma în cauză era falsă. Cu toate acestea, din 2016 şi până zilele trecute, cariera lui Baranga a continuat nestingherită în instituţii-cheie ale statului român, pe baza acelui fals. Un eşec total al statului, al instituţiilor de stat şi al serviciilor de informaţii, care şi-au dovedit fie incapacitatea, fie indiferenţa, fie complicitatea.
Cum spuneam, Baranga e doar un exemplu de impostură. Dar instituţiile statului român şi clasa politică românească sunt pline de asemenea indivizi, de incompetenţi, de inculţi, de şarlatani, de hoţi, de repetenţi, de agramaţi ori analfabeţi, de indivizi care şi-au finalizat studiile la 40 de ani, la universităţi-fantomă, cu doctorate plagiate, cu studii inexistente ori doar de formă, inşi care n-au muncit cu adevărat în viaţa lor, indivizi care au găsit, în statul român, gazda perfectă. Un stat în care diplomele – dacă nu sunt false – se obţin pe bandă rulantă, dacă ştii unde să cotizezi, dacă ştii pe cine trebuie sau dacă ai funcţia politică potrivită. O ţară în care impostura a devenit o virtute.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: