26 / 05 / 2024


Impostorul Ciolacu l-a demis pe șeful Secretariatului de stat pentru revoluționari, după ce l-a lăsat fără titlul de revoluționar. A pus șef o slugă de la PSD – 60m.ro

By editor , in Actualitate , at 28/12/2023

Premierul Marcel Ciolacu l-a demis pe Mihai Iulian Dodu din funcția de secretar de stat al  Secretariatului de stat pentru revoluționari. Decizia a fost publicată miercuri în Monitorul Oficial. Mihai Dodu este cel a cerut analiza cererii premierului de a fi declarat luptător cu rol determinant la Revoluția din decembrie 1989, iar o comisie specială din cadrul secretariatului a constatat că Marcel Ciolacu nu îndeplinește condițiile pentru a primi certificat de revoluționar.

  • Premierul a semnat și decizia prin care îl numește la conducerea Secretariatului pe Sever Romulus Stana. Acesta a fost consilierul fostului primarul de la Sectorul 6, Gabriel Mutu, președinte interimar al PSD București, iar în trecut a lucrat în calitate de consilier la ANSVSA. De asemenea, în anul 2019 a fost prefect al Capitalei.

Mihai Iulian Dodu a fost numit la conducerea Secretariatului de stat pentru revoluționari de către fostul premier Nicolae Ciucă.

Imediat după numirea lui Marcel Ciolacu în funcția de premier, Dodu a cerut unei comisii speciale să analizeze cererea lui Ciolacu de a fi declarat luptător cu rol determinant la Revoluția din decembrie 1989, iar comisia a respins solicitarea premierului.

Documentul oficial arată că verificarea a venit ca urmare a comunicării de către DNA a clasării unui dosar ce privea calitatea de luptător determinant la Revoluție a lui Marcel Ciolacu.

Tribunalul Buzău a înregistrat, în 25 iulie, acțiunea premierului Marcel Ciolacu prin care acesta contestă anularea cererii sale de recunoaștere a meritelor de luptător anticomunist.

Recent, Mihai Iulian Dodu a explicat pentru Recorder cum s-a ajuns la analiza cererii lui Marcel Ciolacu:

„Aveam o sesizare depusă din noiembrie 2022 de o persoană fizică și, după martie 2023, când a venit clasarea de la DNA, dosarul cu atribuirea acestui rol – determinant sau nu – trebuia cumva analizat. Serviciul Juridic al instituției mele a cerut lucrul acesta. Pentru noi este imperativ, nu facultativ, să luăm în discuție sesizările. Mai mult decât atât, Serviciul pentru Revoluționari – tot din cadrul Secretariatului pe care îl conduc – făcuse o adresă să trimit la Administrația Prezidențială propunerea de a-i atribui titlul. Și atunci, eu eram obligat din două părți să iau o decizie.”

Cu 4 voturi la 1, o comisie nou-numită la nivelul Secretariatului decide ceea ce premierul nu voia să audă: „Comisia constată că domnul Marcel Ciolacu nu a îndeplinit condițiile cumulative de a ocupa și apăra obiective de importanță deosebită care au aparținut regimului totalitar în localități în care, în urma acestor acțiuni și confruntări, au rezultate persoane ucise, reținute sau rănite până la fuga dictatorului, respectiv ora 12.10, motiv pentru care respinge cererea de acordare a titlului de luptător cu rol determinant”.

 » Citeste toata stirea aici

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *