22 / 06 / 2024


Importurile de diamante din Rusia, interzise în UE ~ InfoPrut

By redactia , in Actualitate Internațional , at 16/12/2023

Uniunea Europeană a aprobat un nou pachet de sancţiuni împotriva Rusiei, care include în special interdicţia importurilor de diamante ruseşti în UE, anunță Agerpres, cu referire la agenția de presă internațională AFP.
„Moscova este acuzată că finanţează o parte din războiul său împotriva Ucrainei datorită comerţului lucrativ cu diamante, care reprezintă o cifră de afaceri de aproximativ patru până la cinci miliarde de dolari pe an”, subliniază sursa citată.
Potrivit informațiilor, interdicţia Uniunii Europene va viza diamantele naturale sau sintetice şi bijuterii, cu începere din ianuarie 2024, iar diamantele ruseşti tăiate în alte ţări, din septembrie 2024.
Liderii europeni au votat adoptarea noului pachet de sacțiuni, care este al 12-lea de la invazia Federației Ruse în Ucraina din 24 februarie 2022, în cadrul summitului de la Bruxelles. De asemenea, Uniunea Europeană va lua măsuri pentru a îmbunătăţi eficienţa sancţiunilor ce vizează petrolul rusesc.
Conform informațiilor, țările occidentale au decis să interzică toate importurile de petrol rusesc peste un preţ stabilit de 60 de dolari pe baril. La fel, în cadrul summitului s-a mai decis să extindă aceste sancţiuni pentru petrol şi la GPL, gazul petrolier lichefiat, la butan şi la propan, utilizate în special pentru încălzire.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *