26 / 05 / 2024


Ilie Şerbănescu: Ca să vă fie clar, măsura limitării banilor cash este un cadou făcut de Guvern băncilor – 60m.ro

By editor , in Actualitate , at 06/11/2023

Analistul economic Ilie Șerbănescu susține că măsura limitării plăților cu bani lichizi a fost luată pentru îmbogățirea băncilor străine din România. Mai mult, acesta arată că limitarea cash-ului încalcă unul dintre cele mai elementare drepturi ale omului, dreptul de a dispune de proprietatea lui așa cum vrea el. Totodată, reputatul analist consideră că evaziunea fiscală va crește în urma acestei decizii a Guvernului.

Limitarea plăților cash, decisă de Guvernul Ciolacu, a stârnit un val de indignare în toată societatea românească, având în vedere problemele majore pe care le creează. În primul rând, românii vor fi obligați să cotizeze la bănci, care deja au majorat semnificativ comisioanele, iar în al doilea rând, o mare parte din populația țării se va afla în imposibilitatea de a-și achiziționa diverse bunuri, în special vârstinicii și persoanele din mediul rural. Pe de altă parte, în goana după profit, băncile și-au închis aproape 90% din filiale, chiar și din marile orașe, astfel că infrastructura pentru trecerea generalizată la carduri este ca și inexistentă.

Analistul economic Ilie Șerbănescu susține că măsura limitării cash-ului este luată special ca să se îmbogățească și să mulțumească băncile străine din România.

”Guvernanții români nu țin cu românii, asta este evident, și fac toate mizeriile posibile acestui popor. În plus, se instituie un control al oamenilor, prin încălcarea unuia dintre cele mai elementare drepturi ale omului, dreptul de a dispune de proprietatea lui așa cum vrea el, fără să-i lezeze pe alții. Cu ce îi lezez eu pe alții dacă folosesc proprietatea mea cash? Cu nimic.

Dacă banii pe care îi cheltui provin din evaziune, din fraudă ș.a.m.d, dovedește lucrul acesta și ia-i pe toți. Că îi iei cash, că îi iei din cont, nu contează. Dar, dacă sunt ai mei, trebuie să mă lași să-i folosesc așa cum vreau, că sunt bunurile mele.

Nu mă pune pe mine să folosesc card, ca să fac un cadou băncilor din banii mei. De ce? Că vrea domnul Ciolacu?Se spune că se combate evaziunea fiscală. Nu este adevărat. Păi ăștia fac evaziune fiscală?  Bătrânii de la sate care nu au carduri? Principalii evazioniști în România sunt multinaționalele, care externalizează cel puțin 90% din câștiguri fără justă impozitare. Asta este evaziunea, restul sunt povești pentru tâmpiți”, ne-a declarat Ilie Șerbănescu.

Consecințele sunt, pe lângă îmbogățirea băncilor, că o să-i bage în încurcături pe cei mai nenorociți membri ai societății românești, care sunt bătrânii și cei care stau în mediu rural, și o să crească evaziunea fiscală, ne spune analistul economic Ilie Șerbănescu.

”De ce o să crească evaziunea? Pentru că toți vor căuta să ocolească sistemul acesta,

 » Citeste toata stirea aici

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *