26 / 05 / 2024


Ilie Coleșa (AUR): Marcel Ciolacu s-a eschivat. Premierul nu va veni în Parlament să explice de ce a fost nevoie ca bugetul președintelui Klaus Iohannis să fie majorat cu 1,3 milioane de euro – 60m.ro

By editor , in Actualitate , at 27/11/2023

Alianța pentru Unirea Românilor l-a invitat pe premierul Marcel Ciolacu să participe luni, 27 noiembrie, la „Ora Guvernului” pentru a da explicații privind alocările bugetare către Administraţia Prezidenţială. Potrivit unui comunicat de presă emis săptămâna trecută, deputații AUR vor să afle care a fost motivarea pentru alocarea a 1,3 milioane de euro din Fondul de Rezervă al Guvernului către Administraţia Prezidenţială şi modul în care aceşti bani vor fi folosiţi, având în vedere „cheltuielile masive pe care preşedintele Klaus Iohannis le realizează cu ocazia turneelor sale în străinătate”.

„Aşteptăm cu mare interes ca prim-ministrul Marcel Ciolacu să vină în faţa Parlamentului pentru a explica românilor de ce a fost nevoie ca bugetul preşedintelui Klaus Iohannis să fie majorat cu o sumă considerabilă, într-o perioadă în care bani pentru salariile profesorilor nu se găsesc, ca să nu mai vorbim despre situaţia pensionarilor. De-a lungul mandatelor sale, preşedintele Klaus Iohannis şi Administraţia Prezidenţială au dovedit o gestionare deficitară a banului public, aruncând sume importante de bani pentru vizitele de lux ale acestuia, bani care puteau fi direcţionaţi către investiţii de care românii au nevoie”, se preciza în comunicatul AUR.

Marcel Ciolacu s-a eschivat. Nu participă la „Ora Guvernului”

Astăzi, deputatul Ilie Coleșa (AUR), lider al grupului parlamentar AUR din Camera Deputaţilor, a anunțat că premierul Ciolacu s-a eschivat și nu va da curs invitației la „Ora Guvernului”. Parlamentarii AUR vor reitera solicitarea.

„În această săptămână, primul ministru Marcel Ciolacu ar fi trebuit să fie prezent în plenul Camerei Deputaților, la Ora Guvernului, la cererea AUR, pentru a da explicații cu privire la mai multe subiecte, dintre care amintesc suma în cuantum de 1,3 milioane de euro alocată din Fondul de rezervă bugetară către Administrația Prezidențială, pentru ca așa-zisul nostru președinte să aibă un sejur de lux prin Africa. Care au fost motivele teoretice, economice, de politică, care au stat la baza acestei risipe a banului public? Invocând chestiuni procedurale, primul ministru s-a eschivat. Pentru această această săptămână vom reitera solicitarea noastră”, a declarat Coleșa.

Marcel Ciolacu era așteptat în Parlament pentru a oferi clarificări privind vizitele efectuate de președintele Klaus Iohannis. Deputații AUR așteptau răspuns și la următoarele întrebări: (1) dacă din componenţa delegaţiei care l-a însoţit pe preşedintele Iohannis în vizitele de lucru din Africa au făcut parte şi specialişti sau experţi din cadrul Guvernului, (2) dacă Guvernul României a fost consultat înainte ca preşedintele Klaus Iohannis să plece în turneul din Africa în vederea stabilirii unui mandat cu obiective clar asumate de partea română.

 » Citeste toata stirea aici

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *