18 / 06 / 2021


Igor Dodon vrea ca populația Republicii Moldova să cumpere vaccinul rusesc ~ InfoPrut

Federația Rusă nu a donat nicio doză de vaccin Sputnik V Republicii Moldova, iar liderul Partidului Socialiștilor din R. Moldova,…

De redactia , in Opinii , at 12/03/2021

Federația Rusă nu a donat nicio doză de vaccin Sputnik V Republicii Moldova, iar liderul Partidului Socialiștilor din R. Moldova, Igor Dodon, cel care în campania prezidențială promitea să aducă vaccinul rusesc încă din luna decembrie 2020, ridică acum din umeri și spune că nu știe dacă Moscova va dona vreun lot de vaccin, notează Ziarul Național.

Potrivit lui Dodon, această reticiență a rușilor ar fi din cauza atitudinii Maiei Sandu față de vaccinul rusesc. Chiar și așa, spune socialistul, „toată țara este gata să primească și îi roagă pe ruși să le vândă, nu să le doneze vaccinul”.
„Eu cred că vor dona. Eu cred că este vorba de timp, dar atunci când autoritățile, mă refer la instituția prezidențială, dă așa mesaje- cî ba e înregistrat vaccinul, ba nu este înregistrat, ba nu trebuie înregistrat. Noi știm despre ce e vorba, partenerii ruși tot știu. Atunci când toată țara este gata să primească și îi roagă pe ruși să le vândă, nu să le doneze, dar aici instituția prezidențială se poartă așa față de partenerii ruși, e clar că s-au gândit. Vom vedea”, a declarat Dodon în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune N4.
De asemenea, fostul președinte spune că vaccinul Sputnik V urmează să fie cumpărat în curând.
„Acest subiect este în discuții avansate. Cunosc că populația țării preferă să se vaccineze cu vaccinul rusesc”, a adăugat acesta.
Igor Dodon a pledat în permanență pentru vaccinul rusesc și a sugerat Guvernului să cumpere vaccinul Sputnik V, în timp ce statele UE anunțau donații importante de sute de mii de doze de se pentru imunizarea împotriva coronavirus.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: