27 / 01 / 2022


Igor Dodon, despre ajutorul promis de Iohannis: Sperăm că vor fi nu doar vorbe, dar şi fapte ~ InfoPrut

Liderul Socialiştilor, ex-preşedintele Igor Dodon, a mulţumit României pentru ajutorul promis marţi, 29 decembrie, în cadrul vizitei la Chişinău a…

De redactia , in Opinii , at 02/01/2021

Liderul Socialiştilor, ex-preşedintele Igor Dodon, a mulţumit României pentru ajutorul promis marţi, 29 decembrie, în cadrul vizitei la Chişinău a preşedintelui Kaus Iohannis, notează Adevărul.

„Noi suntem bucuroşi şi le mulţumim tuturor care ne-au ajutat. Şi Federaţiei Ruse care a venit cu acel suport pentru agricultori şi ne-au ajutat de multe ori în lupta cu Covid. Vă aduc aminte că ne-au dat un avion ca să aducem medicamentele din China, când nimeni nu dădea nimic, în luna aprilie. Le mulţumim şi fraţilor români care au venit cu un suport. Sperăm că vor fi nu doar vorbe, dar şi fapte”, a declarat Igor Dodon la o ediţie specială de la postul de televiziune Primul în Moldova.
Preşedintele Klaus Iohannis, primul şef de stat primit de Maia Sandu, a făcut mai multe promisiuni celor din Republica Moldova, printre acestea fiind acordarea a până la 200.000 de doze de vaccin anti-Covid-19, sprijin medical în pregătirea strategiei de vaccinare, dar şi furnizarea de medicamente, echipamente medicale și de protecție pentru îngrijirea pacienților de COVID-19 și prijin pentru fermieri.
Noul pachet de sprijin din partea României pentru cetățenii Republicii Moldova, pe lângă oferirea vaccinul anti-COVID-19, se referă și la reluarea finanțării pentru proiecte concrete în baza unui grant nerambursabil în valoare de 100 de milioane de euro, sprijin pentru agricultori sub formă de 6.000 de tone de motorină, sprijin pentru societatea civilă și mass-media în valoare de cel puțin 250 de mii de euro.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: